Posbankloop viert vierde lustrum

24 september 2014 | Van onze AS-redactie

Komende zaterdag en zondag wordt in Velp voor de 20e keer de Posbankloop gehouden. Van een hardloopwedstrijd op zondag is de loop uitgegroeid tot een weekendevenement met dit jaar vier onderdelen: hardlopen, wandelen, trail en cross-duathlon.

 

De Posbankloop, met komend weekeinde naar verwachting 5.000 deelnemers, geniet veruit de meeste bekendheid als hardloopwedstrijd over 6 en 15 kilometer. Rond de finishlocatie op de Rozendaalselaan worden op zondagmiddag ook enkele KidsRuns gehouden.
In het verleden kende de Posbankloop gerenommeerde winnaars. Van de formule om toppers te halen is de organisatie afgestapt. De Posbankloop is tegenwoordig een recreatieve wedstrijdloop. Dat neemt niet weg dat nog steeds topatleten aan de start verschijnen. De winnaars vorig jaar waren de Keniaan Alfonce Kipkore (15 km, 45.38 minuten) en Luc Schout (6 km, 19.24 minuten).
Zes jaar geleden werd de Posbankloop uitgebreid met wandeltochten van 7½, 15, 25 en 35 kilometer onder de naam Hogeschool VHL Posbank Wandeltocht. Later kwamen er lange afstandwandelingen bij over 65 (Nachtmars), 80 (KennedyWalk) en zelfs 110 kilometer (Ultramars). De start van deze lange afstandwandelingen is reeds op zaterdagavond. De deelnemers wandelen de hele nacht door.

Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum is de Posbankloop dit jaar uitgebreid met trails van 15 en 30 kilometer en een cross-duathlon op zaterdag. De trail is een hardloopwedstrijd door de vrije natuur. De cross-duathlon (run-bike-run) bestaat uit 6 kilometer hardlopen, 18 kilometer fietsen en afsluitend nog eens 3 kilometer hardlopen. De belangstelling voor beide onderdelen is groot en de bedoeling is dan ook de trail en cross-duathlon voortaan ieder jaar terug te laten komen. Start en finish van beide onderdelen zijn bij Camping Beekhuizen.
Voor het eerst dit jaar is er ook een (streek)markt in de Emmastraat. Deze Posbankloop Fair wordt gehouden op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
Het laatste weekend van september is het traditioneel mooi weer. Daar ziet het ook dit jaar naar uit en dat stemt organisator Cees Ursem tevreden. “Het enige dat we niet zelf in de hand hebben is het weer. Het zou fantastisch zijn als deze jubileumeditie zonovergoten en tegelijkertijd onvergetelijk wordt.”

Inschrijven voor de Posbankloopactiviteiten is nog mogelijk, met uitzondering van de cross-duathlon. Bij dit onderdeel is het maximumaantal deelnemers van 200 bereikt. Inschrijven voor de hardloopwedstrijden van de Posbankloop kan tot zaterdag 24.00 uur en voor de trail tot donderdag 24.00 uur. Inschrijven via www.posbankloop.nl.
Inschrijven voor de wandelingen kan ook via deze site,maar tevens voorafgaand aan de wandelingen bij de startlocatie, Hogeschool VHL aan de Larensteinselaan in Velp. Inschrijven voor de hardloopwedstrijden is op de dag zelf niet meer mogelijk, met uitzondering van de KidsRuns.

Klik hier voor Posbankloop.nl