Polman per direct weg bij RKHVV

2 november 2012 | Van onze AS-redactie

Tom Polman (foto) is met onmiddellijke ingang opgestapt als trainer van het eerste vrouwenteam van RKHVV.  Polman was bezig aan zijn zesde seizoen bij de Huissense club. Onder zijn leiding promoveerde RKHVV afgelopen seizoen naar de topklasse.

Polman lichtte afgelopen maandag de selectie in over zijn onmiddellijke vertrek. Aanleiding voor zijn opstappen is het ontbreken van wederzijdse chemie. Op de website van RKHVV zegt het bestuur van de Huissense club de beslissiing van Polman te betreuren, maar wel te respecteren.
Polman trad in de zomer van 2007 in dienst bij RKHVV. hij ging aan de slag met een nieuwe selectie, nadat een aantal speelsters van RKHVV naar de eredivisie waren vertrokken. Polman bouwde aan een nieuw elftal, dat kampioen werd van de eerste klasse, maar uiteindelijk via de nacompetitie net geen promotie kon afdwingen naar het hoogste niveau.
Voor de invoering van de topklasse (seizoen 2011-2012) was RKHVV onder leiding van Polman tijdens de winterstop van het seizoen 2010-2011 al verzekerd van promotie naar de hoofdklasse. Vorig seizoen maakte RKHVV in die klasse furore en pakte al op 1 april van dit jaar met overmacht de titel. Promotie naar de topklasse was een feit.
Ook dit seizoen presteert RKHVV naar behoren. Met 11 punten uit 8 duels staat de Huissense ploeg in de middenmoot. toch stapte Polman ondanks een zeer succesvolle periode bij RKHVV maandag op.


Trainer-coach Tom Polman (geheel links) in betere tijden: feestend met zijn speelsters na het behalen van de titel in de hoofdklasse, op 1 april van dit jaar. (Foto: Wilbert Kruijsen)