Polman pakt landstitel met BEVO

25 mei 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemmer Dario Polman (foto) heeft zondag in Sittard met zijn ploeg BEVO/HC de Nederlandse handbaltitel veroverd. Na een zinderend duel met een dubbele verlenging van twee keer vijf minuten won de ploeg uit Panningen met 29-28 Lions.

Het was het derde en beslissende duel tussen de twee ploegen die beide één wedstrijd hadden gewonnen. Tweemaal met het minimale verschil van één treffer. Ook in de derde confrontatie, voor 3500 toeschouwers, was er uiteindelijk weining sprake van krachtsverschil. Onder aanvoering van de prima spelende Dario Polman had BEVO voor de pauze het betere van het spel. In die eerste helft scoorde Polman drie keer, maar de oud-speler van AHV Swift stond met een aantal fraaie passes ook vaak aan de basis van een Panningse treffer. Bij rust leidde BEVO met 15-12. 

Voor Polman en zijn ploeggenoten was er na de hervatting geen vuiltje meer aan de lucht. De ploeg uit Panningen leek op weg naar zijn eerste landstitel, maar verspeelde tussen de 43e en 51e minuut een 16-22 voorsprong. Lions kwam eerste op gelijke hoogte (22-22) en nam daarna met 25-23 de leiding. BEVO rechtte nog eenmaal de rug en sleepte er in een zinderende slotfase door twee treffers nog een verlenging uit: 25-25.
In de eerste verlenging van twee keer vijf minuten viel er nog geen beslissing. Polman maakte na een 26-25 voorsprong voor Lions gelijk (26-26), maar twintig seconden vooor tijd scoorde Lions 27-26. Een benutte strafworp van BEVO betekende opnieuw een gelijke stand: 27-27.
In de tweede verlenging van twee keer vijf minuten nam BEVO mede door een treffer van Polman met 29-27 de leiding. De formidabele doelman Bart Ravensbergen van BEVO stond echter nog maar één treffer toe (29-28), waarna het feest voor Polman en zijn ploeggenoten in alle hevigheid losbarstte. De eerste landstitel voor BEVO was een feit.