Estavana Polman opgenomen in ziekenhuis

16 februari 2016 | Van onze AS-redactie

Handbalster Estavana Polman is maandag met hartklachten opgenomen in het ziekenhuis. De Arnhemse topspeelster van het Deense Team Esbjerg kreeg in het competitieduel met Viborg aan het einde van de wedstrijd last van haar hart en staakte de strijd.

Op Facebook liet Polman dinsdagmiddag weten dat het goed met haar gaat. ‘Momenteel wacht ik op de resultaten van het onderzoek. Hopelijk kan ik dan snel naar huis en keer ik zo spoedig mogelijk weer terug bij mijn ploeggenoten. Bedankt voor alle lieve berichtjes’, zo besloot Polman op Facebook.
‘Ik heb al een aantal jaar soms last van hartritmestoornissen”, zegt Polman op de website van haar club Team Esbjerg. ‘Meestal gaat dat vanzelf over, maar nu niet. Maar alles is onder controle en de artsen hebben niets verteld wat ik nog niet wist.’Polman, zhuis, (Small)
Polman moest aan het einde van de wedstrijd tegen Viborg naar de kant. Uiteindelijk liep ze zelf richting kleedkamer, waarna ze later per ambulannce werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Directeur Per Kristiansen van Esbjerg stelt iedereen op de website van de Deense club al gerust’. ‘Ondanks haar hartritmestoornissen heeft Estavana na onderzoek groen licht gekregen om topsport te blijven bedrijven. Maar we nemen geen enkel risico en volgen alle medische instructies op. Hopelijk is Estavana snel weer hersteld.’

# Foto: Estavana Polman laat weten dat alles onder controle is (Foto Facebook Estavana Polman)