Polman: 4 goals tegen Turkije

12 juni 2011 | Van onze AS-redactie

De Nederlandse handbalsters hebben zich geplaatst voor het WK, eind december in Brazilië. Na de 40-28 thuiszege won de ploeg van de Arnhemse bondscoach Henk Groener in Istanbul ook het tweede beslissingsduel van Turkije: 38-34.

De Arnhemse handbalster Estavana Polman (foto) had zaterdag ook nog een aandeel in de zege. De oud-speelster van AAC 1899 scoorde 4 treffers, alle na de pauze.
Polman bleef de eerste helft aan de kant, maar na de hervatting kreeg ze van Groener alle kans haar talenten te etaleren. Dat moest de 18-jarige Arnhemse doen als linker hoekspeelster en niet vanaf haar vertrouwde plek in de opbouw.
Polman, die de gehele tweede helft speelde, vond het geen probleem. “Ik ben al heel erg blij dat ik bij deze groep zit. Ik speel nu met handbalsters die al een schat aan ervaring hebben en daar kan ik alleen maar van leren”, zei Polman na afloop.
Als altijd was ze ook kritisch op haar spel. “Ik had nog wel iets vaker moeten scoren.”
Oranje nam in Istanbul al snel een 6-0 voorsprong, maar de Turkse ploeg kwam terug tot 7-7.  Nog voor rust stelde Oranje orde op zaken (23-16), waarna de zege na de hervatting geen gevaar meer liep.
Eindigt het Nederlands team op het WK in Brazilië bij de beste 7 landen, dan plaatst de ploeg van Henk Groener zich ook voor het Olympisch kwalificatietoernooi in mei 2012.
Estavana Polman, afgelopen jaar spelend voor VOC Amsterdam en volgend seizoen uitkomend voor het Deense SønderjyskE, richt zich eerst op het EK handbal voor dames onder 19 jaar. Dat toernooi wordt van 4 tot en met 14 augustus in Nederland gehouden. Oranje speelt de poulewedstrijden in sporthal Valkenhuizen in Arnhem.