Podiumplekken voor skeeleraars Heins

27 juni 2012 | Van onze AS-redactie

Marcel van der Burgh van Heins Skeeler team uit Arnhem stond zaterdag in Nieuwegein in de Midden-Nederland competitie bij de Masters (40+) dit seizoen voor het eerst op het podium. Hij werd derde en steeg naar een tweede plaats in het algemeen klassement. Theo Selman (foto links) vergrootte het succes van het Heins Skeeler team. De Drielenaar werd mij de Masters (50+) derde en gaat in het algemeen klassement samen met Wil van der Neut na 5 wedstrijden aan de leiding.

Op het parcours op de Nedereindse berg gingen 75 mannen en vrouwen uit alle categorieën tegelijk van start voor 42,4 kilometer. Een ronde, 2,2 kilometer lang, met een stevige klim, lange rechte stukken en windkracht 5. Kortom, een rondje voor echte bikkels.
Al in de eerste van de 19 te rijden ronden zat het tempo er al goed in. In de tweede ronde ontsnapte Erwin Wartenhorst (Masters 40+) en hij kreeg een viertal C1-rijders in zijn kielzog mee. Het peloton zette de achtervolging in, waardoor het veld in stukken uiteen viel. Na 5 ronden zaten er nog maar 12 man in het peloton met daarachter vele kleine groepjes.
“Steeds weer die klim, dan straf tegen de wind in, bult af en dan 800 meter recht uit naar de finish met de wind in de rug. Dat was zwaar”, vertelde Marcel van der Burgh, die samen met ploeggenoot Theo Selman in het achtervolgende peloton zat.
Van der Burgh rook niettemin zijn kansen. “Ik had al gezien dat we met 3 rijders uit mijn categorie in de achtervolgende groep zaten. Er was één man vooruit, dus die zou eerste worden. Die andere twee rijders had ik nog nooit verslagen. Wim Kwakkel, de onbetwiste koploper in het algemeen klassement, en Wim van Leest, de sprinter.”
Van der Burgh koos ervoor achter Van Leest te rijden om dan in de sprint toe te slaan. “In de sprint heb ik me alleen op Van Leest geconcentreerd”, zei Van der Burgh na afloop. “Pas op het laatst ben ik er overheen gesprongen. Nog best met gemak. Ik stond met mijn derde plek eindelijk een keer op het podium.”
Van der Burgh staat door zijn derde plaats in de vijfde wedstrijd van de Mijnten Midden-Nederland Skeeler Competitie nu op een tweede plek in het algemeen klassement bij de Masters (40+). Ploeggenoot Patrick Degens werd vijfde en neemt in het algemeen klassement een zesde plaats in.


Een deel van het peleoton tijdens de wedstrijd in Nieuwegein.