Podiumplek voor triatletes TVA

21 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De triathloncompetitie is weer van start gegaan en de vrouwen van Triathlon Vereniging Arnhem hebben zondag in de openingswedstrijd van de eerste divisie een prima prestatie geleverd. De Arnhemse ploeg eindigde op de UT Triathlon in Enschede als derde.

De wedstrijd in Enschede kent een voor de triathlonsport een uniek format. ’s Ochtends werd er individueel een zeer korte afstand afgelegd, waarna de tijden van de vier teamleden de uitgangspositie voor de middagserie bepaalden. In die ochtendserie werden al opvallende prestaties geleverd door TVA. Zo stond Sharon Zuijdervliet na de mini-trithlon (175 meter zwemmen, 7,5 kilometer fietsen en 2 kilometer lopen) op een plek bij de eerste tien.

Ook de drie andere vrouwen van TVA (Angelique van der Linden, Evi van Ekris en Moniek Munneke) presteerden uitstekend, waardoor de Arnhemse ploeg na de ochtendsessie op een derde plaats stond. In de middagserie legden de atletes gezamenlijk de drie triathlononderdelen af. TVA startte in de finaleserie, die voor de beste zeven teams was gereserveerd. Op die éénachtste triathlon (475 meter zwemmen, 18,5 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen) behield TVA de derde plek.
De triathlon werd in Enschede bij de vrouwen gewonnen door Triteam Groningen 2. Hellas 2 uit Utrecht werd tweede. Van de zestien teams in de eerste divisie eindigde Triathliem uit Didam op de zevende plaats.

Het mannenteam van Sportersvoeding.nl/TVA (Coen de Wit, Erwin Kroeze, Johan Christen en Paul Monden) moest in Enschede in de eerste wedstrijd in de eerste divisie genoegen nemen met de veertiende plaats. Johan Christen leverde in de ochtendsessie met een tiende tijd (22 minuten, 57 seconden) een prima prestatie.

Op zondag 7 juni is in Almere de tweede wedstrijd in de eerste divisie. daarna staan nog wedstrijden in Oud-Gastel (27 juni), Leiderdorp (9 augustus) en Amsterdam (26 september) op het programma.

Zie ook: http://www.1edivisietriathlon.nl/ (klik hier)