Plezier is terug bij Elsweide

10 februari 2011 | Van onze AS-redactie

Trainer Ferenc Wolf zag het niet meer zitten bij Elsweide. Slechte trainingsopkomst, spelers die niet kwamen opdagen, matige resultaten. Assistent Dennis Kooij werd gevraagd om het seizoen bij de zaterdagderdeklasser af te maken. Prompt pakte de ploeg afgelopen zaterdag in zijn eerste duel een punt tegen koploper Lunteren. Pas ver in blessuretijd maakte de gedoodverfde kampioen de gelijkmaker (2-2). AS sprak met Dennis Kooij.

Hoe verklaar jij het resultaat van afgelopen zaterdag?
Dennis Kooij: “Eigenlijk is dat niet te verklaren. Misschien dat de jongens gebrand waren op een goed resultaat na alles wat er gebeurd is en geschreven is in de kranten. Het was in ieder geval een echte teamprestatie.”

Wat vind jij van het vertrek van Wolf?
“Ik voelde het wel een beetje aankomen, maar ging ervan uit dat hij aan het einde van het seizoen zou stoppen. Ik heb altijd met veel plezier met hem samengewerkt. Hij is iemand met veel voetbalinzicht en ik hoop dat hij snel een andere club vind.”

Wat ga jij anders doen?
“Ik loop al een tijdje mee bij deze groep en weet dat sfeer een belangrijke factor is. Ik wil me dus met name richten op het collectief. Verder zal ik proberen om zoveel mogelijk spelers op hun favoriete positie te laten spelen. In de eerste helft van het seizoen is dat niet altijd het geval geweest. Na overleg met de spelersraad hebben wij de jongens die zomaar niet zijn komen opdagen uit de selectie gezet.”

Jullie staan nog steeds in de degradatiezone. Speelt Elsweide volgend jaar nog derde klasse?
“Wij hebben genoeg kwaliteit om in deze klasse te voetballen. Met wat versterking erbij kunnen wij zelfs bovenin meedraaien. De groep beseft dat er hard gewerkt dient te worden om in deze klasse te blijven. De trainingsopkomst is weer zoals het hoort en het plezier is terug. Ik ga ervan uit dat wij volgend jaar derde klasse spelen.”

Dat betekent ook dat jij weer een stapje terug zult doen?
“Ja, ik heb niet de vereiste papieren. Op dit moment is dat ook mijn ambitie niet. Daarnaast heb ik ook nog een gezin en een baan. Net als de afgelopen jaren blijf ik zeker betrokken bij het team. Elsweide is voor mij de perfecte mix tussen gezelligheid en prestatie.”