Plezier drijfveer Purrel Fränkel

7 juni 2016 | Van onze AS-redactie

De sleet zit er nog lang niet op. Purrel Fränkel (39), middenvelder van Duno, behoorde zondag tot de uitblinkers in de finale van het toernooi om de Arnhem Cup. De oud-speler van Vitesse en De Graafschap won met de Doorwerthse ploeg met 2-0 van VDZ en pakte zo voor de tweede keer op rij de Arnhem Cup.

Fränkel speelde achttien jaar betaald voetbal, maar nog steeds is de linkspoot blij met succes. Dus ook met de Arnhem Cup, die na een enerverende finale opnieuw naar Duno ging. “Plezier in het voetbal is voor mij de belangrijkste drijfveer”, zei een glunderende Fränkel na afloop van de gewonnen eindstrijd. “En zo lang ik het nog aankan, waarom zou ik dan stoppen? Ik ben nog steeds heel fanatiek.”
DunoZijn 39 jaren waren Fränkel zondag in de finale van de Arnhem Cup niet aan te zien. Als een jonge hinde dartelde de middenvelder over het veld. Zijn fluwelen baltechniek, zijn overzicht en zijn fraaie passes verhoogden de amusementswaarde voor de neutrale toeschouwer. Knap ook, dat een speler met zijn staat van dienst (dertien seizoenen eredivisie met De Graafschap en Vitesse) zich nog zo kan opladen voor een wedstrijd op amateurniveau. Fränkel: “Voor mij is het geen kwestie van opladen. Ik wil winnen en plezier hebben. Wie de tegenstander is, vind ik niet belangrijk. En juist omdat ik er plezier in heb, ga ik nog een jaartje door.”

Met Duno werd Fränkel dit seizoen kampioen van de twee klasse G van het zaterdagvoetbal. Bij zijn komst naar Doorwerth, in de zomer van 2012, speelde Duno nog in de vierde klasse. Na de promotie naar de eerste klasse was het winnen van de Arnhem Cup de kers op de taart. En dat na een gebrekkige voorbereiding. “Voor ons zat het seizoen er na het kampioenschap natuurlijk een beetje op”, sprak Fränkel. “Dan wordt er minder getraind, maar alleen als je een hele goede selectie hebt, kun je een finale dan toch winnen.”
Voor volgend seizoen zal de selectie van Duno weer een fors aantal wijzigingen ondergaan. Fränkel vindt dat geen probleem. “Ik kom uit het profmillieu. Dan ben je dat gewend. Voor mij hoef je ook geen vrienden te zijn, maar eenmaal in het veld moet je een eenheid uitstralen.”
Fränkel had na afloop van de finale lovende woorden over VDZ. “In die ploeg liepen individueel een paar hele goede spelers. VDZ begon ook fanatiek en ging stevig in de duels. Ja, wij ook en sommige overtredingen waren niet nodig”, doelde Fränkel op drie hele stevige overtredingen van ploeggenoten, die ook terecht drie gele kaarten opleverden. “VDZ stond ook goed. Het was voor ons lastig om er doorheen te komen.”
Op basis van individuele klasse won Duno uiteindelijk wel terecht. Fränkel kan weer een succesje in zijn al imposante carrière bijschrijven.

* Foto boven: Purrel Fränkel (4) in volle concentratie. (foto: Nico Kooij)
* Ook onderstaande foto ’s zijn van Nico Kooij.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Purrel Fränkel heeft het aan de stok met Martijn van Gessel (11), nadat de aanvaller van VDZ een overtreding heeft begaan.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Purrel Fränkel wint een kopduel van Mathieu Weiss. Pieter Middeldorp (l) van VDZ kijkt toe.