Plek Vitesse in play-offs loopt gevaar

17 april 2016 | Van onze AS-redactie

De maand april heeft Vitesse nog geen overwinning gebracht. Na de nederlaag bij NEC (2-1) en het gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag verspeelde de ploeg van trainer Rob Maas zaterdag tegen Heracles opnieuw twee belangrijke punten: 1-1.

Voor 21.231 toeschouwers in het goedgevulde Gelredome was een strijdend Vitesse in de eerste de onderliggende partij. Heracles kreeg ook enkele mogelijkheden, maar die waren aan de Almelose ploeg niet besteed. Pas na de hervatting kwam er ook bij Vitesse leven in de brouwerij. De thuisploeg nam drie minuten na de pauze een 1-0 voorsprong door Milot Rashica. Hij rondde een voorzet van de Japanner Kosuke Ota af, nadat Heraclied Mark-Jan Fledderus op kinderlijke wijze over de bal had getrapt.
Na die snelle treffer ontspon zich een spannend duel waarin beide ploegen kansen kregen. Wout Weghorst trof namens Heracles de paal en opnieuw Rashica schoot in kansrijke positie voorlangs. Het echte venijn zat in de staart. Na een hoge voorzet viel de bal op de arm van middenvelder Sherran Yeini van Vitesse, waarna arbiter Bas Nijhuis de bal tot ontzetting en woede van heel Vitesse op de stip legde. Wout Weghorst maakte geen fout en liet doelman Eloy Room kansloos: 1-1.
Door het gelijkspel dreigt Vitesse een plek in de play-offs te gaan missen. Met 45 punten uit 31 duels staat Vitesse nog op een achtste plaats. NEC (46 uit 31) staat boven de Arnhemse ploeg. PEC Zwolle (44 uit 31), Groningen (41 uit 31) en Heerenveen (40 uit 30) hijgen Vitesse in de nek.
Vitesse speelt dinsdagavond 919 april) in Eindhoven tegen PSV en op zondag 1 mei thuis tegen FC Utrecht. Op de slotdag van de competitie, op zondag 8 mei, brengt Vitesse een bezoek aan FC Twente.

* Foto boven: de spelers van Vitesse protesteren heftig nadat arbiter Bas Nijhuis Heracles een strafschop heeft toegekend.
* Alle foto ’s zijn gemaakt door Wil Kuijpers Fotografie.

 

16-04-2016: Voetbal: Vitesse v Heracles Almelo: Arnhem   (L-R)
Milot Rashica (links) heeft Vitesse op 1-0 gezet. Kevin Diks viert het feestje mee.

16-04-2016: Voetbal: Vitesse v Heracles Almelo: Arnhem   (L-R)
Wout Weghorst scoort vanaf de stip de gelijkmaker van heracles. Doelman Eloy Room is kansloos.