Plek in top 3 doel Arnhemia Eagles

8 januari 2011 | Van onze AS-redactie

De basketbalsters van Arnhemia Eagles hervatten zaterdag de competitie in de hoofdklasse met een thuiswedstrijd tegen Trajanum. “Ik hoop op net zo’n goede tweede als eerste seizoenshelft. Dat is het doel”, zegt trainer Elco Vilé.

 Arnhemia Eagles kende een prima eerste seizoenshelft. De ploeg won 6 van de 9 wedstrijden en doet nog volop mee in de strijd om de titel. De formatie van Elco Vilé staat op een gedeelde vierde plaats en heeft slechts 2 punten achterstand op het leidende tweetal Uitsmijters en Twente Buzzards.
“Ons doel was om in de top 3 te eindigen en dat is nog steeds mogelijk”, aldus Vile, die de rest van het seizoen niet kan beschikken over Susan Peters en Muriël Gunsing. Peters is gestopt, omdat ze te veel hinder ondervond van een eerdere kruisbandoperatie. Gunsing is zwanger.
Tegen Trajanum is ook Denise Rijcken niet beschikbaar. Zij scheurde begin oktober de kruisband van haar rechter knie. Het meespelen van Elleanore Berends is twijfelachtig. Zij liep enkele weken geleden een hersenschudding op.
Niettemin heeft Vilé een goed gevoel voor de wedstrijd van zaterdagavond in sporthal De laar (20.00 uur). “De speelsters zijn er na 4 weken op gebrand weer een wedstrijd te spelen. Er is deze week goed en fanatiek getraind.”
Arnhemia Eagles heeft bovendien nog wat goed te maken, want  de laatste competitiewedstrijd ging met 54-27 verloren bij het Nijmeegse Wildcats.

De mannen van Arnhemia Eagles spelen zaterdagavond in Nieuwegein tegen New Stars. De ploeg van trainer Chris Stomp staat in de eerste divisie A op een gedeelde vijfde plek met 8 punten uit 7 duels. Tegenstander New Stars ehaalde in 6 wedstrijden pas 1 overwinning en staat met 2 punten op de zevende en voorlaatste plaats.

Klik hier voor het volledige programma.