‘Plannen voor nieuw stadion Vitesse’

26 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft plannen om op een andere locatie in Arnhem een nieuw stadion te bouwen. Dat is een gevolg van het feit dat de provincie Gelderland niet toestaat dat Vitesse Gelredome overneemt. Dat meldt De Telegraaf.

Dat Vitesse stadion Gelredome niet mag kopen, betekent volgens clubeigenaar Merab Jordania (foto) dat Vitesse geen mogelijkheid heeft het stadion verder te exploiteren en het daarom ook niet langer interessant is om in Gelredome te blijven. Als de bedrijfsvoering van Vitesse in gevaar komt, overweegt Jordania de bouw van een nieuw en groter stadion te bouwen.
Vitesse speelt sinds 1998 in Gelredome, dat sinds 2007 eigendom is van vastgoedbedrijf Eurocommerce. Dat bedrijf is vorige maand echter failliet verklaaard. De Telegraaf meldt dat de huur sinds die tijd wordt overgemaakt aan de FGH Bank, onderdeel van de Rabo Groep in Utrecht. Bij de koop sloot Eurocommerce ook een langjarige sponsorverbintenis met Vitesse af ter waarde van eklelen tonnen. Die sponsorinkomsten is Vitesse nu ook kwijt.

Bron: De Telegraaf