Pim Scholten blijft trainer Westervoort

16 december 2014 | Van onze AS-redactie

Pim Scholten is ook volgend seizoen trainer van Sportclub Westervoort. Scholten (52, foto), woonachtig in Westervoort, is nu bezig aan zijn eerste seizoen bij de zondagse voetbalvierdeklasser.

Na gesprekken met de technische commissie, de begeleiding en de spelersgroep en Scholten zelf heeft het bestuur van Sportclub Westervoort besloten de samenwerking voort te zetten.
“Alle partijen spraken hun grote tevredenheid uit over de huidige gang van zaken”, zo laat voorzitter John Kemper weten. “Dat komt onder andere tot uiting in de klassering van het eerste elftal op dit moment. We staan staan, nu de winterstop is ingegaan, bovenaan in de vierde klasse D. Het streven blijft promotie naar de derde klasse.”
Scholten was eerder trainer Eendracht (twee jaar), Angerlo Vooruit (drie jaar) en DCS (bijna vier seizoenen).bij die laatste club werd de Westervoorter in februari van dit jaar ontslagen.  

Scholten en Westervoort blijken een goede combinatie. Het eerste elftal voert halverwege de competitie de ranglijst in de in de vierdeklasse D aan. Na de zwaarbevochten zege van afgelopen zondag in en tegen Kilder (2-3) heeft de Liemerse ploeg 27 punten uit 12 duels. Concurrent GWVV, dat zondag thuis met 4-2 verloor van Ulftse Boys, heeft ook 27 punten, maar dan uit 13 wedstrijden.
Westervoort heeft nog drie minuten te goed tegen Sprinkhanen. Dat duel werd eerder drie minuten voor tijd gestaakt bij een 1-0 voorsprong voor Sprinkhanen. De tuchtcommissie bestrafte Westervoort bovendien met een punt in mindering. Of die uitspraak gezien de opmerkelijke gebeurtenissen in de slotafse van dat duel gehandhaafd blijft, is nog maar zeer de vraag. Het bestuur van Westervoort tekende ook beroep aan.