‘Piloot’ Jasper Steens op zijn plek als hoofd medische staf bij De Graafschap

19 oktober 2020 | Van onze AS-redactie

Op een kortstondig uitstapje naar Arnhemse Boys na (één seizoen) keepte Jasper Steens in zijn actieve carrière bij DVV .De 37-jarige Duivenaar was ook actief voor de zaalvoetbalverenigingen Olympic Duiven en later LZV Kuypers in Lichtenvoorde. De jongensdroom om piloot te worden ging niet door, maar na vele jaren als fysiotherapeut in dienst te zijn geweest bij Vitesse, is Steens nu op zijn plek als hoofd van de medische staf bij De Graafschap.

In dienst van Vitesse en De Graafschap maakte Steens vele trainers mee. Van Theo Bos en Hans Westerhof tot Peter Bosz, van Jan Vreman tot Mike Snoei. “Als je op zaterdagavond had verloren, moest je bij Peter Bosz op zondagochtend echt niet met iets onnozels aankomen. Daar kon je dan beter een dag mee wachten”, vertelt Steens, die als hoofd van de medische staf bij De Graafschap veel plezier heeft in zijn werk. “Maar door de beperkte financiële situatie komt er meer op je bordje terecht. Je bent ook psycholoog, fysieke trainer, performance coach en voedingsdeskundige.”

Foto boven: Jasper Steens behandelt de geblesseerde Ralf Seuntjens Tijdens Jong AZ – De Graafschap (7-3) op 21 september 2020. (Foto: www.spelersfoto.nl)

Klik hier voor het verhaal met Jasper Steens op de website van FRAMO, sport medische groothandel in Duiven.