Piazón toont weer zijn klasse

15 december 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Met zijn negende en tiende treffer had Lucas Piazón zondag een groot aandeel in de 3-2 zege van Vitesse op NAC. het was de zesde zege op rij van de Arnhemse ploeg. Vitesse blijft daardoor koploper in de eredivisie.

NAC leek op voorhand geen al te moeilijke opgave voor Vitesse, maar de praktijk leerde anders. Vitese had het beste van het spel, was veel meer in de aanval, maar keek na 24 minuten toch tegen een achterstadn aan. Jordy Buijs benutte toen een strafschop, nadat Jan-Arie van der Heijden hands had gemaakt. Van der heijden stond ook aan de basis van de Arnhemse gelijkmaker. Na zijn schot kreeg NAC-speler de Perica de bal tegen de hand. Het daarop volgende klusje vanaf de stip was aan Piazón wel besteed. Hij knalde de bal in de kruising: 1-1. Atsu was voor rust nog dicht bij 2-1, maar de lat stond een doelpunt in de weg.
Vijf minuten na de pauze toonde de Braziliaan nog maar eens zijn grote klasse. Na een formidabele balaanname zette Piazón de defensie van NAC daarna op het verkeerde been en prikte de bal uiterst koelbloedig in de benedenhoek: 2-1. Vitesse leek door te kunnen drukken, maar ook NAC bleef in de tegenstoot gevaarlijk. Zo voorkwam doelman Piet Velthuizen met een knappe redding de gelijkmaker na een kopbal van Sarpong. Voor Vitesse schoot Piazón daarna nog over en raakte Atsu de paal. Pas zes minuten voor tijd scoorde Kelvin Leerdam met een kopbal de bevrijdende 3-1. Het was de zesde treffer van de verdediger in dit seizoen. Kort voor tijd verkleinde Anthony Lurling de achterstand tot 3-2, maar de punten bleven in Arnhem.

Stand aan kop eredivsie
1. Vitesse           17-36
2. Ajax               17-34
3. FC Twente      17-33
4. Feyenoord      17-30

Alle foto ’s zijn van Wil Kuijpers Fotografie.


Jordy Buijs zet NAC uit een strafschop op 0-1. Doelman Piet Velthuizen van Vitesse kiest de voor hem verkeerde hoek.


Lucas Piazón (midden) heeft uit een strafschop voor 1-1 gezorgd. De Braziliaan viert zijn feestje met Davy Pröpper (links) en Mike Havenaar.


Lucas Piazón zet de defensie met een schitterende beweging op het verkeerde been en zorgt daarna met een harde schuiver voor 2-1.


Anthony Lurling (niet zichtbaar) heeft van afstand uitgehaald en brengt de eindstand op 3-2.