Peters ziet nu al progressie bij AAC

1 september 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Trainer Johann Peters (foto) is na 2 weken voorbereiding en een toernooi in Zwartemeer zeer te spreken over de handbalsters van AAC 1899. “Ik merk dat iedereen het beste uit zichzelf wil halen”, zegt Peters. “We zijn op de goede weg.”

Voor Peters is het allemaal nieuw. De Arnhemmer had 8 jaar het eerste mannenteam van Swift onder zijn hoede en traint en coacht dit seizoen de handbalsters van AAC 1899. Zijn eerste indrukken zijn positief. “Ik heb het enorm naar mijn zin”, aldus Peters.
AAC 1999, dat ook komend seizoen uitkomt in de regioklasse, speelde afgelopen weekeinde op het Fokke de Vries-toernooi van Hurry Up in Zwartemeer. Hoewel de Arnhemse formatie 3 van de 4 duels verloor, maakte de ploeg een goede indruk.
“We hebben in 3 wedstrijden heel behoorlijk gespeeld. Zeker als je bedenkt, dat we pas 2 weken in training zijn”, zei Peters, die met zijn ploeg in wedstrijden van 2 x 25 minuten op zaterdag aantrad tegen 2 hoofdklassers en op zondag met 2 ploegen uit de eerste divisie de degens kruiste.
Op zaterdag trof AAC 1899 ‘thuisclub’ Hurry Up en MHV uit Mill. Tegen het een klasse hoger spelende Hurry Up was sprake van een gelijk opgaand duel, dat AAC 1899 na een 12-9 voorsprong bij rust ook winnend afsloot: 23-22. Keepster Rianne Heida, die vorig seizoen door een rugblessure nauwelijks in actie kwam, liet zien op de weg terug te zijn.
“Na dat duel dachten de meiden blijkbaar ook MHV even simpel opzij te kunnen zetten, maar dat pakte anders uit”, zei Peters.
AAC 1899 begon slecht en ongeconcentreerd aan het duel en keek ondanks een gestopte strafworp van keepster Hilde Koehorst al snel tegen een 6-0 achterstand op. Pas bij 13-0 scoorde Manon Janssen tegen. Na een 13-2 ruststand bracht ook de tweede helft niet veel verbetering. Eindstand 23-7.
De feestavond in het clubhuis van Hurry Up had de Arnhemse handbalsters blijkbaar goed gedaan, want in de duels met de eerste divisionisten Olympia Hengelo en DSVD haalde AAC 1899 een prima niveau. Het duel met Olympia Hengelo ging na een 12-6 achterstand bij rust maar net verloren: 19-18.
Ook tegen de latere toernooiwinnaar DSVD, getraind door oud AAC-coach Jan Majoor, liet de Arnhemse ploeg bij vlagen goed spel zien. De formatie van Johann Peters nam zelfs een 5-3 voorsprong, maar via 7-7 stond AAC bij rust toch achter: 10-7. Uiteindelijk ging de wedstrijd met 18-12 verloren.
“Ik heb in ruim 2 weken al veel progressie gezien”, vertelde Peters. Het is een leuke en talentvolle groep, waar ook nog heel veel rek in zit. Individueel en collectief kunnen we nog een stuk beter worden en ik heb al gemerkt dat iedereen het beste uit zichzelf wil halen.”