Peter Jansen trainer SC Rheden

12 juli 2016 | Van onze AS-redactie

Peter Jansen wordt de nieuwe trainer van de zondagtweedeklasser SC Rheden. De 43-jarige Vordenaar volgt bij de fusieclub Ron Olyslager op. Olyslager vertrok vorige maand voor minimaal een jaar naar Saudi-Arabië, waar hij als keeperstrainer een contract tekende bij Al-Taawon, dat vorig seizoen als vierde eindigde in de hoogste divisie in Saudi-Arabië.

Jansen heeft als trainer een lange staat van dienst. Zijn trainerscarrière begon in 1997 bij Vorden en daarna was hij achtereenvolgens in dienst van Vios Beltrum (1 jaar), Neede (1 jaar), SC Enschede (1 jaar), WVC (3 jaar), Voorwaarts Twello (2 jaar), Lochem (6 jaar) en Wijhe ’92 (3 jaar).
SC Rheden (Small)Met Wijhe ’92 degradeerde Jansen afgelopen seizoen uit de tweede klasse, nadat de ploeg zich in de twee seizoenen daarvoor keurig had gehandhaafd. Jansen kende echter ook goede tijden. Bij vierdeklasser Lochem, waar Jansen van 2007 tot 2013 zes jaar hoofdtrainer was, won hij met zijn ploeg vier keer een periodetitel, maar promotie via de nacompetitie bleef uiteindelijk uit. In het seizoen 2005 -2006 degradeerde Jansen met Voorwaarts Twello uit de tweede klasse, maar in zijn tweede seizoen werd het verloren gegane terrein met het behalen van het kampioenschap in de derde klasse binnen een jaar heroverd.
Jansen leidt ook nog een zelfstandige onderneming: Peter Jansen Voetbalplus. Het bedrijf organiseert en verzorgt diverse voetbalactiviteiten, zoals individuele trainingen voor de jeugd en senioren en (jeugd)trainers.