Perspectief Swift ondanks verlies

15 februari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Swift ligt uit de strijd om de landelijke handbalbeker. De Arnhemse formatie had in sporthal Elderveld lang uitzicht op een stunt, maar moest in de slotfase toch zijn meerdere erkennen in Quintus: 21-28.

Swift, de nummer laatst in de eredivisie, bood Quintus in de achtste finales van de bekerstrijd uitstekend partij. In de eerste helft was van krachtsverschil nauwelijks sprake, maar de gasten uit Kwintsheul gingen bij rust toch met 14-11 aan de leiding.
Na de hervatting hield Swift lang uitzicht op een goed resultaat, maar de gasten liepen van 16-18 uit naar 16-21 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Quintus won uiteindelijk met 21-28.
“We hebben de wedstrijd in de laatste 10 minuten verloren”, vertelde Joop Peters, bestuurslid technische zaken van Swift. “Tijdens de rust hadden we nog het gevoel dat een stunt mogelijk was. We kwamen ook nog terug tot 13-15, maar toen we misten we een kans bij een break-out. ook bij 16-18 misten we een break en kregen we een tijdstraf. Quintus liep toen weer 5 doelpunten uit.”
Bij Swift kwamen doelman Maikel Takken en Darwin Mus door ziekte niet in actie. Keeper Richard Meinicke verving Takken uitstekend. “Richard heeft prima gekeept en de jeugd heeft weer veel speeltijd gekregen. We gaan ons nu helemaal richten op de nacompetitie”, zei Peters.

Doelpunten Swift: Jop Sinkeldam 7, Stijn Hoefnagels 3, Dario Polman 3, Pascal Lucassen 3, Jeff de Quay 2, Thijs Geurds 1, Kevin Kettering 1.