Periodetitels voor SC Oranje en VVO?

31 oktober 2015 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de achtste speelronde op het programma. SC Oranje (4A zaterdag) en VVO (4F zondag) kunnen een periodetitel pakken. De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

 

Zaterdagvoetbal
Vierde klasse A
SC Oranje – AFC Arnhem (14.30 uur

SC Oranje (16 punten), Kesteren (16 punten) en DVV strijden in deze klasse om de eerste periodetitel. Het doelsaldo van SC Oranje en Kesteren is ook gelijk (plus 11). Alleen een zege van SC Oranje is mogelijk niet genoeg voor een Arnhems feestje. De ploeg van het duo Hans Liethof/Bob van Londen heeft ook nog steun nodig van stadgenoot AZ 2000, dat bij Kesteren op bezoek gaat.
Als SC Oranje zichzelf niet voorbij loopt, moet het in ieder geval in staat zijn AFC Arnhem te verslaan.
Prognose: 3-1.

Zondagvoetbal
Tweede klasse I
Rheden – Babberich (14.00 uur)

Twee roemruchte clubs, die deze ‘klassieker’ in het verleden altijd in de hoofdklasse uitvochten. Beide ploegen hebben een stapje terug moeten doen. Maar ook in de tweede klasse staan Rheden (dertiende met 4 punten uit 7 duels) en Babberich (negende met 7 uit 7) in de onderste regionen.
Bij verlies in deze ‘klassieker’ bombardeert Rheden zich tot degradatiekandidaat nummer één. De ploeg van trainer Ron Olyslager is er daarom alles aan gelegen de punten in eigen huis te houden. Dat Babberich in drie uitwedstrijden nog geen punt pakte, geeft wel iets aan. Voor Rheden – Babberich gelden echter andere wetten.
Prognose: 1-1.

Derde klasse D
VDZ – Arnhemse Boys (za. 31 okt., 20.00 uur)

VDZ – Arnhemse Boys wordt al op zaterdagavond op sportpark ’t Cranevelt gespeeld en is aangekondigd als dé stadsderby van Arnhem. Met 7 punten uit 7 duels nemen beide ploegen echter een bescheiden positie in op de ranglijst in 3D.
VDZ speelt thuis en lijkt kwalitatief in het voordeel. Bovendien is de defensie van Arnhemse Boys allesbehalve waterdicht. Met 18 tegentreffers heeft de ploeg van Patrick Baltus de op één na meest gepasseerde verdediging.
Daar staat zaterdagavond een matig scorende aanval van VDZ tegenover. De Cranveltclub kwam tot nu toe slechts tot acht treffers. Met Eldenia is VDZ daarmee het minst productief.
Prognose: 2-1.

Vierde klasse F
SDOO – VVO (14.00 uur)

VVO (19 punten uit 7 duels) heeft zondag in Heteren in de uitwedstrijd tegen SDOO nog een punt nodig om de eerste periodetitel binnen te slepen. De ploeg van trainer Maik Angenent zal daar echter geen genoegen mee nemen. Bij een zege op SDOO kan de Velpse formatie mogelijk zijn voorsprong van 3 punten op Angeren, dat op bezoek gaat bij de nummer vier DVOL, uitbouwen.
VVO is nog ongeslagen, SDOO wacht nog steeds op de eerste overwinning. Met 3 punten uit 7 wedstrijden staat de Betuwse ploeg voorlaatste.
Prognose: 0-3.

OVC ’85 – SML (14.00 uur)
SML is in 4F al 5 wedstrijden ongeslagen. De ploeg van trainer Roberto Straal is in de streekderby met OVC ’85 dan ook favoriet.
De uitbalans van SML ziet er echter niet zo goed uit. De Arnhemmers verloren bij Angeren (2-1) en speelden gelijk bij DVOL (1-1). Deze twee ploegen behoren wel tot de beter teams in 4F. Het gelijkspel bij Veluwezoom (0-0) was echter een forse tegenvaller.
OVC ’85, elfde met 5 uit 7, is thuis nog ongeslagen, maar de tegenstanders Eendracht (2-2), GVA (2-2) en SDOO (4-3) behoren niet tot de topploegen in 4F.
Prognose: 1-3.

Klik hier voor het volledige voetbalprogramma