Periodetitel ver weg voor Arnhemia

22 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemia heeft zijn kansen op de derde periodetitel in de vierde klasse F fors zien slinken. De formatie van trainer Pierre van de Berg (foto) verloor thuis met 5-1 van HAVO.

Arnhemia beleefde op het sportpark De Bakenhof een off-day. De wat gehavende Arnhemse ploeg maakte het HAVO wel erg gemakkelijk.
In de 10e minuut namen de gasten uit een snel genomen vrije trap een voorsprong: 0-1. De ploeg van trainer Wouter van de Ent kon daar niet lang van genieten. In dezelfde minuut scoorde Roel Lanting op een prachtige wijze 1-1. Doelman Brian Wouterse van HAVO was kansloos. Arnhemia was echter nauwelijks uitgefeest, toen de thuisploeg een tweede treffer incasseerde. De bal werd ongelukkig van richting veranderd en belandde in het doel: 1-2. Voor de pauze werd het ook nog 1-3.
Arnhemia speelde een betere tweede helft en kreeg ook een aantal kansen. Die werden echter niet benut. HAVO counterde er nog lustig op los en slaagde erin het net nog wel tweemaal te vinden: 1-5. De zege was, hoewel wat geflatteerd, dikverdiend.
In de strijd om de derde periodetitel zakte Arnhemia met 10 punten uit 5 duels naar de vierde plek. DVOL (12 uit 5), Driel (12 uit 5) en Eldenia (10 uit 5) staan boven Arnhemia.