Periodetitel gaat aan ESA voorbij

23 april 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA is er dinsdagavond niet in geslaagd de tweede periodetitel te veroveren. De ploeg van trainer Marcel Omvlee (foto) verloor in Opheusden met 5-3 de inhaalwedstrijd van DFS, dat door de zege de titel in de tweede klasse G pakte.

Volgens Omvlee was de teleurstelling bij ESA na afloop groot, maar bij de trainer van de gasten was er ook relaiteitszin. “DFS heeft een geweldige ploeg en drie fantastische spitsen. Van onze kant waren de laatste twintig minuten voor rust goed, maar verder waren we eigenlijk kansloos.”
DFS kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong, maar in het tweede deel van de eerste helft draaide ESA de rollen om. Mauro Slütter zorgde voor 1-1 en Maikel Peters zette de gasten vlak voor rust op 1-2.
“Maar binnen het kwartier scoorde DFS na de pauze drie keer en toen was het gespeeld”, zei Omvlee. “Voor mij was het tweeledig. We waren niet scherp, want binnen 45 seconden na rust was het 2-2, maar aan de andere kant waren die spitsen van DFS geweldig.”
Nadat de thuisploeg ook nog 5-2 had gescoord, gaf Germaine Lenting de stand voor ESA een nog wat draaglijker aanzien: 5-3. “We moeten nu door. We hebben nu de tweede periodetitel gemist, maar we hebben nog alle kans”, zei Omvlee. “Zaterdag tegen ’t Harde. Dan moeten we revanche nemen voor de eerdere 3-1 nederlaag. We gaan voor de derde plek.”
Die derde plaats geeft hoe dan ook recht op nacompetitie. De Arnhemse formatie heeft 1 punt achterstand op Vios Vaassen, de huidige nummer drie op de ranglijst.

Tweede klasse G

DFS – ESA           5-3
 
Stand aan kop
1. DFS                    23-54
2. FC Horst            23-42
3. Vios V                23-38
4. ESA                    23-37
5. Veensche Boys   23-36
6. Owios                23-35

Einstand tweede periode
1. DFS                   9-21    (+15)    
2. FC Horst           9-16     (+ 9)
3. Vios V               9-16     (+7)
4. ESA                   9-15     (+1)