Patrick Janssen slaat trainer MASV

1 november 2010 | Van onze AS-redactie

Patrick Janssen is door trainer Tonnie Klijnhout van MASV uit de selectie gezet. De middenvelder werd tijdens het duel met Groesbeekse Boys (1-2) halverwege de tweede helft gewisseld, waarna hij Klijnhout een klap zou hebben gegeven.

Ooggetuigen bevestigen dat Janssen na zijn wissel trainer Tonnie Klijnhout, die naast de dug-out zat, van zijn stoel sloeg. Klijnhout zelf wil dat niet bevestigen en geeft een andere lezing van het incident. “Patrick wou op me afvliegen, maar een paar anderen hielden hem tegen. Ik denk wel dat het de bedoeling was om mij te slaan.”
Janssen maakt na het incident in ieder geval geen deel meer uit van de selectie van MASV. Klijnhout: “Dat lijkt me duidelijk. Of hij ook geroyeerd wordt, weet ik niet. Daar ga ik niet over.”
Janssen hield zich tijdens de wedstrijd van MASV tegen Groesbeekse Boys volgens Klijnhout niet aan zijn taak. “Het was op dat moment nog 1-1 en ik had Patrick er al een paar keer op gewezen dat hij zich aan zijn opdracht moest houden. We moesten dat punt vasthouden. Maar Patrick deed waar hij zelf zin in had, zo zou je het kunnen noemen. Dan moet je als trainer een beslissing nemen. Na de wissel kwam hij mopperend naar de dug-out en ging toen door het lint.”
Gevoetbald werd er zondagmiddag ook nog. Klijnhout: “En nog goed ook. We hebben een prima eerste helft gespeeld, maar kwamen na een half uur door eigen toedoen op achterstand. Dennis Arends speelde terug op de keeper en Richard Wassink had de bal gewoon naar voren moeten schieten, maar hij wilde het opbouwend oplossen. Hij schoof de bal bij de tegenstander in de voeten en dat betekende 0-1.” Toch kwam MASV nog voor rust op gelijke hoogte. Said Maamri was de doelpuntenmaker.
Na de hervatting was het minder met MASV. “We gingen uit de positie lopen en je kunt niet met alle tien veldspelers voor het doel verschijnen. We hadden voor een punt moeten gaan”, zei Klijnhout.
Vijf minuten voor tijd scoorde Groesbeekse Boys de winnende treffer: 1-2. “Daarna kwam Danny Hessing nog alleen voor de keeper, al was de hoek moeilijk”, zei Klijnhout, die het incident met Janssen verder luchtig afdeed. “We gaan gewoon verder. Dinsdag staan we weer op het trainingsveld.”
Voorzitter Ben de Rider van MASV en Patrick Janssen waren zondagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Uitslagen derde klasse D:
Woezik – Fortissimo                     3-0
Blauw Wit – Union                         0-1
MASV – Groesbeekse Boys           1-2
Trekvogels – WAVV                       0-0
Rood Wit – Leones                         1-1
Hatert – Arnhemse Boys               0-0