Patrick Baltus wordt trainer van AZ 2000

4 maart 2016 | Van onze AS-redactie

Patrick Baltus wordt met ingang van komend seizoen trainer van AZ 2000. De 47-jarige Arnhemmer volgt bij de zaterdagvierdeklasser het trainersduo Remco Houtriet/Ron Willems op. Baltus was dit seizoen trainer van Arnhemse Boys, maar stapte eind december op, omdat hij geen ‘klik’ meer had met een deel van de spelersgroep.

AZ 2000 wil graag een keer promoveren en hoopt onder trainer Patrick Baltus die stap te maken. “Als er een trein langs komt, waarin Patrick Baltus zit, dan weet je niet of die trein nog een keer langs jouw station komt”, zegt voorzitter Paul Hamers van AZ 2000. “Patrick heeft in het verleden als trainer bewezen dat hij met ploegen kan promoveren en daar hopen wij nu ook op.”
Het trainersduo Remco Houtriet/Ron Willems maakt dus al na één seizoen plaats voor Baltus. Hamers: “Maar onze insteek is dat wij zowel Remco als Ron willen behouden voor de club. Daar gaan we nog over praten.”
Baltus is blij met zijn nieuwe club. “Ik wilde aanvankelijk buiten Arnhem aan de slag, maar clubs waarmee ik heb gesproken, kozen voor een ander. Toen kwam ineens AZ 2000 voorbij. Ik heb daar een gesprek gehad en de ambitie van de club sprak me aan. In de selectie met goede voetballers zitten ook bijna allemaal jongens van AZ 2000 zelf en er is een A1-elftal.”
De 47-jarige Arnhemmer had na zijn periode bij Arnhemse Boys ook geen behoefte aan een sabbatical. “Ik wilde heel graag verder als trainer en ik ben blij dat AZ 2000 mij die kans geeft om me verder te ontwikkelen. Dat ik meteen tweejarig contract heb gekregen, zegt ook iets over het vertrouwen dat in mij is gesteld.”
Baltus, oud-speler van Vitesse, was eerder trainer bij SC Oranje (zondag), Arnhemse Boys, Erica ’76, SC Oranje (zaterdag) en weer Arnhemse Boys. De Arnhemmer promoveerde in 2013 met het zaterdagteam van SC Oranje van de vierde naar de derde klasse. Dat lukte hem ook twee keer bij Arnhemse Boys. In 2010 en in 2015 loodste Baltus Arnhemse Boys via de nacompetitie van de vierde naar de derde klasse.