Patrick Baltus trainer ‘Boys’

1 januari 2014 | Van onze AS-redactie

Patrick Baltus wordt met ingang van het seizoen 2014-2015 trainer van Arnhemse Boys. Dat maakte voorzitter Eric Reijnders woensdag bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Arnhemse voetbalclub. De 44-jarige Baltus wordt de opvolger van Ricardo Gil Muiños, die na vier jaar vertrekt bij de zondagse vierdeklasser.

Baltus, die dit seizoen de zaterdagse derdeklasser SC Oranje onder zijn hoede heeft, was al eerder trainer van Arnhemse Boys. In het seizoen 2009 – 2010 loodste hij de ploeg naar via de nacompetitie van de vierde naar de derde klasse.
“Ik ben gebeld of ik weer interesse had. Nou, die had ik. Arnhemse Boys blijft mijn club”, vertelt Baltus, die ook de nodige ambities heeft. “Gezien de accommodatie en de faciliteiten moet Arnhemse Boys op termijn weer in de tweede klasse spelen.” Baltus heeft zo zijn ideeën om dat voor elkaar te krijgen. “Ik vind dat de club al goed bezig is. Maar de afgelopen jaren staat er aan het begin van het seizoen telkens een nieuw elftal. Dat moet stoppen. Er staat nu een leuke en goede selectie en die moet bij elkaar blijven. De groep gaat in de winterstop naar Tenerife en dan wordt zo’n ploeg alleen nog maar hechter. Er moet wel aanvulling komen, want de selectie is te smal.”

Baltus is ook van plan om met de huidige spelersgroep een gesprek aan te gaan. “Om te voorkomen dat er weer spelers vertrekken. Daarom ga ik zeker met de jongens praten, maar ik moet natuurlijk voorkomen dat ik de huidige trainer in de weg ga lopen.”
Baltus wil het liefst voor langere tijd werkzaam zijn bij Arnhemse Boys. “Minimaal drie, vier jaar. Dan kun je iets opbouwen, iets neerzetten. Arnhemse Boys moet weer dé club van Arnhem worden.”