‘Patiënt’ Swift kruipt uit het dal

26 januari 2014 | Van onze AS-redactie

De handballers van Swift konden in het eredivisieduel met Hurry Up de gasten lang bijhouden. Aan het slot van de eerste helft sloeg Hurry Up een gaatje. Die tik kwam de ploeg van trainer Johann Peters niet meer te boven. Eindstand: 34-40.

Swift toonde ondanks het verlies aan vooruitgang te boeken. In de openingsfase ging de strijd ook volledig gelijk op. De tussenstanden 8-8 en 12-13  spraken wat dat betreft boekdelen. Bij 15-17 hadden de bezoekers yuit Zwartemeer voor het eerst een voorsprong van 2 goals en die werd in de slotfase van de eerste helft uitgebouwd naar een 17-22 ruststand. na de hervatting luiepen de gasten uit naar 30-40, maar in de slotfase gaf Swift de stand met vier treffers op rij een nog wat draaglijker aanzien.
Met het oog op de naderende nacompetitie kon trainer Johann Peters van Swift tevreden zijn. Zijn ploeg toonde duidelijk  vooruitgang in het spel ten opzichte van de laatste weken. In de reguliere competitie staat voor Swift nog een wedstrijd op het programma, op 15 februari in en tegen Volendam.