Pastoors/Schimmel naar halve finale

17 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

Arjan Pastoors (foto) en Kevin Schimmel hebben woensdag de halve finale in het mannendubbelspel bereikt op het NK tennis in Amstelveen. In de kwartfinale waren de titelhouders te sterk voor het koppel Colin van Beem/Kevin Griekspoor: 6-3, 6-4.

Arjan Pastoors was net als in de eerste ronde tevreden over het optreden van de regerend kampioenen. “Deze tegenstander was beter dan die in de eerste ronde, maar wij hebben heel geconcentreerd gespeeld.”
Na een 6-3 zege in de eerste set, ging het aan het begin van de tweede set even wat minder. “Bij 1-0 in ons voordeel werden we in de tweede game gebroken. Maar daarna hebben we het weer opgepakt. We hebben geen returns gemist en pakten ook de tweede set met 6-4”, zei Pastoors, speler van het Velpse TV Beekhuizen.
Het koppel Pastoors/Schimmel, als eerste geplaatst, komt in de halve finale uit tegen het duo Tim America/Danny Spierenburg. America en Spierenburg, als vierde geplaatst, hadden in de kwartfinale een walk-over.
Pastoors en Schimmel verkeren in prima vorm. “Spelen we op deze manier, dan maken we een goede kans op de finale”, vertelde Arnhemmer Kevin Schimmel. “We zijn ook als eerste geplaatst, dus favoriet. Maar in de halve finale begint het pas echt. Het zal zeker spannend worden, want bij de laatste 4 zitten alleen nog maar sterke koppels.”

NK tennis, Amstelveen
Herendubbel, kwartfinales:
Arrjan Pastoors/Kevin Schimmel (1) – Colin van Beem/Kevin Griekspoor 6-3, 6-4; Tim America/Danny Spierenburg – Mark de Jong/Arko Zoutendijk walkover; Martijn van Haasteren/Jasper Smit – Roy Bruggeling/Bas van der Valk (3) 6-2, 6-0; Bart de Gier/Jake Mak (2) – Sander Arends/Alexander Blom 2-6, 6-4, 6-3.