Pastoors en De Cortie verdedigen tennistitels op DAAN Open

28 juni 2017 | Van onze AS-redactie

Arjan Pastoors en Shanna de Cortie verdedigen in categorie 2 hun enkelspeltitels op DAAN Open, het tennistoernooi van TV Beekhuizen in Velp, dat deze week wordt gehouden. Pastoors schreef vorig jaar met Bo van Beveren ook het gemengd dubbelspel op zijn naam. De Achterhoeker heeft zich nu niet ingeschreven voor dat onderdeel.

In het enkelspel komt Pastoors, lid van TV Duno, donderdagavond (29 juni, 20.00 uur) in de kwartfinale voor het eerst in actie tegen Erik Goris (LTC De Meent, Bussum).  Wijchenaar Tom van Gruijthuizen, lid van Tielse LTC is als eerste geplaatst en komt in de kwartfinale uit tegen de winnaar van het duel Koen Slijkhuis (TV Beekhuizen) – Jordy Visser (TC Bemmel). Slijkhuis en Visser treffen elkaar woensdagavond (28 juni, 18.30 uur) in een partij uit de eerste ronde.

Lody Teeuwsen van TV Beekhuizen stuit woensdagavond (21.30 uur) in de kwartfinale op Stefan Nab (De Helster, Elst). Nab was vorig jaar de verliezend finalist tegen Pastoors. De als tweede geplaatste Daniël Fennis (TC Bosheim, Bussum) speelt donderdagavond (20.00 uur) in de kwartfinale tegen Quinten Kleiboer (TC Salland, Deventer).
Bij de vrouwen is Miriam Westerink (foto) als eerste geplaatst. De Rhedense speelster, vorig jaar verliezend finaliste tegen de nu als tweede geplaatste Shanna de Cortie, speelt donderdagavond (20.00 uur) in de kwartfinale tegen de winnaar van de partij Margo Kok – Merel te Pas. Die laatste twee bekampen elkaar woensdagmiddag om 17.00 uur.
De Cortie, dit seizoen uitkomend voor TV Beekhuizen, speelt in de kwartfinale tegen haar ploeggenote Loïs Wagenvoort (tijdstip nog onbekend). De winnaar van die strijd treft in de halve finale ploeggenote Marleen Jansen. Jansen rekende in de kwartfinale al af met Lonneke Mulhaus van TC Bemmel (3-6, 6-3, 6-1).

In het gemengd dubbel is het koppel Miriam Westerink/Erik Goris als eerste geplaatst. Het tweetal speelt woensdagavond (20.00 uur) in de kwartfinale tegen Alwin van Engelenburg (TV Beekhuizen)/Margo Verbeet (ZTC Shot, Zeist). 

* Foto: De winnaars van vorig jaar in het enkelspel: Arjan Pastoors en Shanna de Cortie.