Arjan Pastoors en Shanna de Cortie winnaars op Beekhuizen

7 juli 2016 | Van onze AS-redactie

Tennisser Arjan Pastoors was afgelopen week uiterst succesvol op het DAAN OPEN, het tennistoernooi van TV Beekhuizen. De Doetinchemmer, lid van TV Duno in Doorwerth, won in de enkelspelfinale van Stefan Nab en was met Bo van Beveren (TV Beekhuizen) ook de beste in het gemengd dubbelspel.

Pastoors, die in het verleden ook competitie speelde voor TV Beekhuizen, had vooral zijn zinnen gezet op de eindzege in het enkelspel. De Doetinchemmer gaf in zijn drie gespeelde partijen geen enkele set af. Nadat hij in de kwartfinale met twee keer 6-1 had afgerekend met Lennart van Campen (Avanti ’55) maakte Pastoors in de halve finale ook korte metten met Stan van Triest van de Nijmeegse studentenvereniging NSLTC Slow: 6-2, 6-4.
Na zijn wedstrijd in de kwartfinale had Pastoors al voorspeld dat de HE2-finale tussen hem en Stefan Nab zou gaan. In die tweestrijd was Pastoors zondag in de eerste set oppermachtig: 6-1. In de tweede set kreeg de Doetinchemmer wat meer tegenstand van de speler van ETV De Helster uit Elst, maar ook die set trok Pastoors naar zich toe: 6-4.
Samen met Bo van Beveren schreef Pastoors ook het gemengd dubbelspel in categorie 2 op zijn naam. Vier duo ’s hadden zich daarvoor ingeschreven. De tweetallen Paul Wennink/Loïs Wagenvoort (6-2, 6-4), Tommie van Gruijthuijsen/Miriam Westerink (6-1, 6-7, 6-1) en Marco Bronswijk/Shanna van Cortie (6-2, 6-3) waren kansloos tegen het koppel Pastoors/Van Beveren.

Cortie, WesterinkBij de vrouwen moest Beekhuizen-speelster Miriam Westerink (rechts op de foto zondag in de finale buigen voor de als eerste geplaatste Shanna de Cortie (links op de foto) van TC Bemmel. De Cortie won in twee sets: 6-4, 6-3. Westerink had de eindstrijd bereikt door zeges op de als tweede geplaatste clubgenote Loïs Wagenoort (6-1, 3-6, 6-3) en de als derde geplaatste Margo Verbeet (6-2, 6-2).
De titel in de categorie HE3 ging naar Lody Teeuwsen. De speler van TV Beekhuizen én voetballer van SML, won in de finale in drie sets van Joost Geurts (TV Lobith). Beide spelers ontliepen elkaar niet veel, maar Teeuwsen was net iets vaster: 7-5, 6-7, 6-4.
Lonneke Muhlhaus (LTC Gendt) was in categorie DE3 de sterkste. Zij versloeg in de finale Julia Danen van TC Seven Aeren in twee sets: 6-2, 6-4.

* Foto boven: de winnaars Arjan Pastoors en Shanna de Cortie.
* Foto ’s afkomstig van TV Beekhuizen.