Pascal van Wijk volgt per direct Joost de Wit op als algemeen directeur van Vitesse

21 februari 2019 | Van onze AS-redactie

Joost de Wit (55) vertrekt bij Vitesse. De algemeen directeur wordt per direct opgevolgd door Pascal van Wijk (48), die al ruim vijftien jaar in dienst is bij de Arnhemse eredivisionist. Dat meldt Vitesse op haar website. Van Wijk, geboren en getogen in Arnhem, vervulde al diverse managementfuncties bij Vitesse, waaronder manager financiën en bedrijfsvoering als meest recente.

De reden van het plotselinge vertrek is onbekend, maar Vitesse laat op haar website weten dat Joost de Wit de Arnhemse club ‘in goed overleg met de Raad van Commissarissen (RvC) gaat verlaten’.
Een tipje van de sluier licht De Wit zelf op over de reden van zijn vertrek. ‘Ik heb de afgelopen vijf jaar een fantastische tijd bij Vitesse gehad. Ik ben er trots op dat ik mijn steentje aan de positieve ontwikkelingen heb mogen bijdragen. Het was een mooie periode maar de laatste tijd merkte ik meer en meer dat ik aan een nieuwe uitdaging toe ben. Op zo’n moment is het beter voor iedereen dat je stopt.’

De Wit trad in mei 2013 in dienst bij Vitesse en volgde Erwin Kasakowski op als algemeen directeur. Die functie bekleedde De Wit, afkomstig van RKC Waalwijk, dus ruim vijf jaar.
De Wit maakte Merab Jordania, Alexander Tsjigirinsky en Valeriy Oyf mee als eigenaar van Vitesse.

Bron: vitesse.nl

Foto boven: Joost de Wit met aanvoerder Guram Kashia van Vitesse na de winst op AZ (2-0) in de finale van de KNVB in 2017. (Foto: Wil Kuijpers Fotografie)