Pakt VVO of SML de titel in 4F?

7 mei 2016 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de 25e en voorlaatste speeldag op het programma. De meeste aandacht gaat uit naar SML – VVO (zaterdag, 18.00 uur) in de vierde klasse F. Bij winst zijn de Velpse bezoekers kampioen. Wint SML, dan kan de Arnhemse ploeg volgende week in de uitwedstrijd bij SDOO de titel pakken. De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse H
AVW ’66 – ASC ‘62 (15.00 uur)
avw66AVW ’66 is al twaalf wedstrijden (28 punten) ongeslagen, maar ook na die ongekende reeks is de ploeg van trainer Amir Hashemi nog niet veilig. De Westervoorters nemen met 34 punten uit 24 duels de achtste plaats, maar ook DOS Kampen, Den Ham en ZAC staan op 34 punten.
Bij een zege op ASC ’62 en verlies van één van de andere ploegen is AVW ’66 al zo goed als zeker van lijfsbehoud. Het doelsaldo van AVW ’66 is, met volgende week de laatste speelronde op het programma, namelijk aanmerkelijk beter dan die van de concurrenten.
Prognose: 3-1.

Derde klasse A
ESA – SVP (15.00 uur)
esa-arnhemESA kan zaterdagmiddag de derde plek en daarmee een plaats in de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse veilig stellen. ESA (47 uit 24) moet dan zelf winnen van het laaggeklasseerde SVP en concurrent Advendo ’57 (45 uit 24)  moet dan punten verspelen bij Veenendaal.
Als zowel ESA als Advendo ’57 de winst pakt, valt de beslissing over nacompetitievoetbal op de laatste speeldag. De ploeg van trainer Peter Gerritsen gaat dan op bezoek bij Redichem, Advendo ’57 speelt thuis tegen DEV Doorn. Het doelsaldo van ESA (plus 25) is net iets minder dan dat van Advendo ’57 (plus 29).
Prognose: 5-1.

Zondagvoetbal
Tweede klasse I
Rheden – Winterswijk (15.00 uur)
vv-rhedenIn de strijd om lijfsbehoud heeft Rheden alles in eigen hand. Na de 4-1 zege op SDOUC van afgelopen zondag wipte de ploeg van trainer Ron Olyslager over OBW heen en staat nu op een veilige tiende plaats met 27 punten uit 24 duels. SDOUC (28 punten), Leones (27), OBW (26) en Grol (26) maken met Rheden uit welke twee ploegen via de nacompetitie het tweedeklasserschap veilig moeten stellen. DCS (20) lijkt een zekere degradant, Hatert (18) is al gedegradeerd. Rheden speelt op de slotdag nog uit tegen Grol. Een zege op Winterswijk, dat nog volop in de race is om een plek in de nacompetitie voor promotie, brengt handhaving voor Rheden al een stuk dichterbij. Gezien de vorm van Rheden in de laatste weken is een overwinning zeker mogelijk.
Prognose: 2-1.
Derde klasse C
Westervoort – WVV ’34 (zaterdag 7 mei, 18.00 uur)
Westervoort grootWestervoort zal nog alle zeilen moeten bijzetten om de nacompetitie te ontlopen. De ploeg van trainer Pim Scholten staat met 24 punten uit 24 duels op een elfde plek en moet nog een plaatsje stijgen om op een veilige positie te komen. Witkampers staat met 26 punten net boven Westervoort, dat bovendien de hete adem in de nek voelt van AD’69, dat ook 24 punten heeft. Eibergen (21) en het al gedegradeerde Viod (12) nemen de twee onderste plaatsen in.
Westervoort is zaterdagavond alleen gebaat bij een zege en moet hopen dat DVC ’26 de punten pakt bij Witkampers. Op de laatste speeldag staat nog AD ’69 – Westervoort op het programma.
Prognose: 2-1.

Vierde klasse F
SML – VVO (zaterdag 7 mei, 18.00 uur)
roberto-straalAl weken wordt naar dit duel uitgekeken. VVO en SML steken met kop en schouders boven de andere ploegen uit en maken nu in een rechtstreeks duel uit wie de kampioen wordt. Bij een zege is die titel al voor VVO, dat met een punt voorsprong (58 om 57) aan het duel begint.
Beide ploegen hebben de laatste weken stuivertje gewisseld aan kop. Door de verrassende nederlaag van SML bij Driel (2-1), afgelopen zondag, begint VVO na de 6-3 zege bij Jonge Kracht als lijstaanvoerder aan het titanengevecht. De Velpse ploeg is dit seizoen nog ongeslagen en lijkt iets meer inhoud te hebben. Van de twaalf uitwedstrijden won VVO er tien en speelde het twee keer gelijk. Daar staat tegenover dat de ploeg van trainer Roberto Straal (foto rechts)SML kan bogen op een ijzersterke thuisbalans. De Arnhemmers wonnen tot nu toe alle twaalf wedstrijden op sportpark de Bakenberg.
vvoOp vreemde bodem is SML kwetsbaar met ‘slechts’ zes zeges, drie gelijke spelen en drie nederlagen. Opvallend is dat VVO juist op eigen veld de meeste punten morste door vier van de twaalf thuisduels gelijk te spelen.
Daar zat dan ook de spectaculaire 4-4 bij tegen SML. Als beide ploegen datzelfde spektakel bieden als in de heenwedstrijd, zullen de toeschouwers op het ongetwijfeld bomvolle sportpark De Bakenberg de grote winnaar zijn.
Wie gaat het beste met de spanning om? SML weet dat het moet winnen, maar ook VVO zal niet spelen op een gelijkspel. De Velpse ploeg scoorde dit seizoen nog in elke wedstrijd, SML kwam alleen in de uitwedstrijd bij Veluwezoom (0-0) niet tot scoren. Hoe dan ook, de beslissing valt zaterdag, want op de slotdag zullen zich geen verrassingen meer voordoen. SML gaat dan op bezoek bij SDOO, VVO speelt thuis tegen OSC.
Prognose: 2-2.

Klik hier voor het voetbalprogramma.