Pakt OVC ’85 de punten bij SKV?

2 februari 2019 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de vijftiende speelronde afgewerkt. In het zaterdagvoetbal gaat OVC ’85 op bezoek bij SKV, de nummer drie op de ranglijst. Haakt de Oosterbeekse ploeg aan of groeit het verschil bij een nederlaag naar 8 punten met het Wageningse SKV? MASV – SC Rheden is zondag de topper in de derde klasse C. Om nog enigszins de aansluiting te houden met de koploper OBW en VDZ, de nummer twee, zijn beide ploegen alleen gebaat bij een zege. De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Marco Bosch

Zaterdagvoetbal
Derde klasse A
SKV – OVC ’85 (15.00 uur)

Beide ontmoetten elkaar dit seizoen eerder in Oosterbeek. In een spectaculair duel nam OVC ’85 een 2-0 voorsprong, kwam met 2-3 op achterstand, maar pakte in de slotfase toch nog een punt: 3-3. In Wageningen zal de ploeg van trainer Marco Bosch tekenen voor een gelijkspel. SKV, de nummer drie op de ranglijst met 24 punten uit 12 duels, is thuis sterk. op sportpark De zoom won SKH vijf van de zeven gespeelde wedstrijden. In eigen huis werd alleen verloren van Dieren (28 uit 11), dat op basis van een iets beter doelsaldo dan Be Quick Zutphen (ook 28 uit 11) koploper is.
OVC ’85 won op vreemde bodem drie keer en verloor er ook drie. Eén van die overwinningen behaalden de Oosterbekers uitgerekend bij lijstaanvoerder Dieren: 0-4. SKV is zaterdag tegen het net iets te wisselvallige OVC ’85 licht favoriet.
Prognose: 2-1.

Zondagvoetbal
Derde klasse A
MASV – SC Rheden (14.30 uur)

MASV (23 uit 12) en SC Rheden (22 uit 12) zijn de achtervolgers van koploper OBW (28 uit 12) en VDZ (25 uit 12). MASV en SC Rheden hebben dus beide een overwinning nodig om nog enigszins aan te haken.
De thuisploeg heeft daarbij nog wat goed te maken, want in de eerste confrontatie tussen de twee ploegen, op 18 november van het vorig jaar, was SC Rheden met 4-2 te sterk voor de Arnhemse formatie.

Wilco Klop

SC Rheden kwam daarna twee keer van een koude kermis thuis (3-0 nederlaag bij Ruurlo, op eigen veld 6-1 verlies tegen VDZ), maar de ploeg van trainer Wilco Klop herstelde zich daarna met overwinningen. In de laatste wedstrijd van 2018 won SC Rheden met 3-1 bij Gendringen, op 20 januari was SC Rheden in Groenlo met 2-0 te sterk voor Grol.
MASV bleef na de nederlaag bij SC Rheden vier keer op rij ongeslagen, maar morste in de thuisduels met VVO (2-2) en VDZ (1-1) wel punten.
Prognose: 1-1.

Grol – VDZ (14.00 uur)
Grol leek aanvankelijk een gevaarlijke outsider in de strijd om de titel, maar de ploeg uit Groenlo raakte na vijf zeges en een gelijkspel in de eerste zes wedstrijden volledig de weg kwijt. Grol won voor het laatst op 4 november van het vorig jaar (2-0 tegen Pax). In de daaropvolgende zes duels verloor Grol vier keer en pakte het alleen een punt in de duels met SML (1-1) en Vios B (3-3). Met 18 punten uit 12 duels hoofd de Groenlose formatie zich dus geen illusies meer te maken in de kampioenstrijd.

Habib Al Mohsinawi

VDZ doet daarin nog wel volop mee en vertrekt zondag naar Groenlo in de wetenschap dat het thuisduel eerder dit seizoen met 3-0 werd gewonnen. De ploeg van trainer Habib Al Mohsinawi is dan ook, ondanks het ontbreken van sterkhouder Stijn van Gent (herstellende van een schouderoperatie) de favoriet. De Arnhemse ploeg verloor voor het laatst op 21 oktober bij SML (1-0) en bleef daarna zeven wedstrijden ongeslagen. In de strijd om de titel met koploper OBW kan VDZ zich geen puntenverlies permitteren.
Prognose: 1-3.


Derde klasse D
Eldenia – Trekvogels

Eldenia kon de hooggespannen verwachtingen in de eerste seizoenshelft niet waarmaken, maar door overwinningen in de laatste wedstrijd van 2018 op Germania (2-1) en op Brakkenstein (2-1) bij de hervatting van de competitie in 2019 lijkt de ploeg van trainer Erwin Koen de weg omhoog weer gevonden te hebben.

Erwin Koen

Ook vorig seizoen had Eldenia een slechte start, maar door prima resultaten in de tweede helft van het seizoen, bereikte de Eldense ploeg toch nog de nacompetitie.
Eldenia, pakte dit seizoen in zes thuiswedstrijden 13 punten en verloor op eigen veld alleen van HAVO (2-3). Op vreemde bodem was Eldenia niet succesvol. Eén schamel punt bij Rood-Wit (1-1) was de oogst. De Eldenaren staan op een zevende plaats met 14 uit 11 en hebben een nog overbrugbare achterstand op Trekvogels (17 uit 10). In de heenwedstrijd was de Nijmeegse ploeg op 11 november met 3-0 te sterk voor Eldenia. Tijd voor revanche?
Prognose: 2-1.

Vierde klasse D
SC Veluwezoom – HC ’03 (14.00 uur)

SC Veluwezoom pakte dit seizoen in de eerste twee wedstrijden 4 punten, maar verloor vervolgens vijf keer op rij. Dat maakte de ploeg van trainer Mohammed Mouhouti ineens tot degradatiekandidaat.

Een gelijkspel bij HC ’03 (2-2), een thuiszege op Eendracht (4-2) en een gelijkspel bij het hooggeklasseerde Groessen (1-1) bracht echter nieuw elan. Daar kon de thuisnederlaag tegen de nummer twee Jonge Kracht (1-3) geen verandering in brengen.
De Velpse ploeg begon 2019 ook goed door een 1-0 thuiszege op SC Westervoort, de huidige nummer vier op de ranglijst. Met 12 punten uit 12 duels staat Veluwezoom op een veilige elfde plaats. Van Arnhemia (10 uit 10) is Veluwezoom nog lang niet af, maar voor rechtstreekse degradatie hoeven de Velpenaren niet te vrezen. Die strijd gaat tussen Eendracht (3 uit 12) en RKPSC (2 uit 10).
Een zege op HC ’03, achtste met 15 uit 10, zou Veluwezoom verder helpen in de weg omhoog.
prognose: 2-1.