Pakt ESA derde overwinning op rij?

17 september 2016 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat in de eerste klassen en lager de derde speelronde op het programma. ESA hoopt zaterdag thuis tegen Advendo de derde zege op rij te pakken. En kan SC Rheden zondag in 2I koploper AZC de eerste nederlaag toebrengen? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

 


Zaterdagvoetbal

Derde klasse A
ESA – Advendo ’57 (15.00 uur)
ESA begint nog zonder tegentreffers aan de derde wedstrijd van het seizoen. De ploeg van Peter Gerritsen gaat met 6 punten uit 2 duels ook alleen aan kop en is zaterdagmiddag favoriet in het thuisduel met Advendo ’57.
De formatie uit Ederveen kent een dramatisch begin van de competitie. Na de 6-2 thuisnederlaag tegen Veluwezoom gingen de Veluwnaren vorige week ook in Zelhem onderuit bij Zelos (2-1).
Van onderschatting van de tegenstander zal bij ESA geen sprake zijn. In april van dit jaar troffen beide ploegen elkaar ook. ESA kwam toen op eigen veld met 0-2 achter, maar leidde tot ver in blessuretijd met 3-2. De late gelijmaker (3-3) van Advendo ’57, toen een van de betere ploegen in deze klasse, zorgde voor teleurstelling in het Arnhemse kamp.
Prognose: 2-0.

Zondagvoetbal
Tweede klasse I
Rheden – AZC (14.00 uur)
SC Rheden (Small)Rheden wacht nog steeds op de eerste competitiezege, maar met twee gelijke spelen kent de ploeg van trainer Peter Jansen een bevredigend start. Na de duels met Babberich (thuis, 2-2) en SDOUC (uit, 4-4) krijgt Rheden zondag koploper AZC op bezoek. De formatie uit Zutphen is als enige ploeg in 2I nog zonder verliespunten. Na de thuiszege op Concordia Wehl (2-1) won AZC afgelopen zondag met dezelfde cijfers bij Winterswijk.
Rheden is in staat om de lijstaanvoerder de eerste verliespunten te bezorgen. Met zes gemaakte goals in twee wedstrijden zit het aanvallend wel snor, verdedigend moet Rheden nog wel orde op zaken stellen.
Prognose: 2-1.

Derde klasse C
VDZ – DVC ’26 (14.00 uur)
vdzVDZ kwam dit seizoen pas eenmaal in actie. Uit bij FC Trias pakten de Arnhemmers met tien man een punt: 2-2. Afgelopen weekeinde vierde VDZ feest in verband met het 90-jarig bestaan.
Zondag zal blijken of die onderbreking nadelig is geweest. Trainer Habib al Moshinawi beschikt over een ijzersterke selectie en de 4-2 zege die zijn ploeg dit seizoen al eerder behaalde in het bekertoernooi op DVC ’26, zal veel vertrouwen geven. Met 4 punten uit 2 duels is de Didamse ploeg echter uitstekend aan het seizoen in 3D begonnen. Na het gelijkspel bij Groessen (2-2) was DVC ’26 zondag met 4-2 te sterk voor FC Trias. Toch is VDZ licht favoriet.
Prognose: 2-1.

Derde klasse D (West I)
Eldenia – Roda ’46 (14.00 uur)
koen-4k-erwin-trainerIn de voor Eldenia onbekende derde klasse D in West I kan de ploeg van trainer Erwin Koen (foto) zondag een grote stap zetten richting subtop. Na twee gelijke spelen (thuis tegen Vriendenschaar 2-2, uit bij Sporting Trigon (1-1) is Eldenia ook toe aan een zege. De Eldenaren treffen in Roda ’46 een tegenstander die pas 1 punt heeft. De ploeg uit Leusden speelde afgelopen zondag bij HDS gelijk (1-1), nadat de thuiswedstrijd op de eerste speeldag tegen SCR met 0-1 was verloren.
Prognose: 3-1.

Vijfde klasse F
Veluwezoom – Elsweide (14.00 uur)
VeluwezoomMet 6 punten uit 2 duels kent Veluwezoom een prachtige start in 5F. Trainer Youssef Aaroub blaast echter niet hoog van de toren. De overwonnen tegenstanders Edesche Boys (3-0) en RVW (3-1) zullen vrijwel zeker geen hoofdrol in deze klasse spelen.
Voor het vernieuwde Veluwezoom staat zondag de stadsderby tegen Elsweide op het programma. Die ploeg verloor twee keer met 2-1, maar dat was tegen CHRC en VVLK, die beide ook nog zonder verliespunten zijn. Het duel met Elsweide is voor Veluwezoom dus meer een graadmeter.
Prognose: 1-0.

Klik hier voor het voetbalprogramma.