Pakt Eldenia eindelijk weer zege?

14 november 2015 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de tiende speelronde op het programma. Het in nood verkerende Eldenia is zondag in 3D alleen gebaat bij winst op Groesbeekse Boys. De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht. 

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse H
SVI – AVW ’66 (15.00 uur)

AVW ’66 sprokkelde vorige week zaterdag na zes nederlagen op rij eindelijk weer eens een puntje binnen tegen het hooggeklasseerde DZC ’68 (0-0). Mogelijk geeft dat de ploeg van trainer Amir Hashemi enig vertrouwen. Noodzakelijk, want AVW ’66, dertiende met 5 punten uit 9 duels, wacht zaterdagmiddag een sleutelwedstrijd in Zwolle tegen SVI (elfde met 8 uit 9). Bij verlies zou de kloof met de ‘veilige’ tiende plek wel eens op kunnen lopen tot 8 punten.
SVI is thuis sterk en pakte op eigen bodem 7 van de 8 behaalde punten. Toch moet AVW ’66 in staat worden geacht minimaal een gelijkspel uit het vuur te slepen.
Prognose: 2-2.

Derde klasse A
Advendo ’57 – ESA (15.00 uur)

Als ESA de aansluiting met de top wil behouden, kan het zich na de thuisnederlaag tegen VRC (0-3) geen nieuw verlies permitteren. Veel krachtsverschil zit er niet tussen ESA (vierde met 16 uit 9) en Advendo ’57 (derde met 18 uit 9).
Dat de ploeg uit Ederveen op eigen veld niet onverslaanbaar is, bewees eerder Keizerstad. Die 3-0 nederlaag was echter het enige verlies van Advendo ’57 op eigen bodem. De andere drie duels werden overtuigend gewonnen.
Prognose: 1-1.

Zondagvoetbal
Tweede klasse I
Hatert – Rheden (14.00 uur)

Voor Rheden (laatste met 4 uit 9) is de uitwedstrijd tegen Hatert (voorlaatste met 4 uit 8) nu al cruciaal. Leones (tiende met 10 uit 8) en Grol (10 uit 9) hebben al een riante voorsprong op de ploeg van trainer Ron Olyslager. Rhedense winst is geboden om niet al in een vroeg stadium op bijna onoverbrugbare achterstand te komen.
Hatert speelde afgelopen zondag ondanks de 3-0 nederlaag bij BVC ’12 een prima partij. Scoren is echter een probleem voor Hatert, dat in 8 duels pas vijfmaal het net vond. Houdt Rheden de defensie gesloten, dan liggen er mogelijkheden.
Prognose: 1-1.

Derde klasse D
Eldenia – Groesbeekse Boys (14.00 uur)

Met 4 punten uit 9 wedstrijden kent Eldenia een dramatische start van het seizoen. De nummer dertien van de ranglijst moet zondag tegen Groesbeekse Boys (elfde met 8 uit 9) de punten in eigen huis houden. Anders wordt de achterstand op de ‘veilige’ tiende plek wel heel groot. Groesbeekse Boys blijkt in uitduels kwetsbaar getuige één schamel puntje in vier wedstrijden.
Prognose: 1-0.

Vierde klasse F
OVC ’85 – Veluwezoom (14.00 uur)

Een duel met grote belangen, want zowel OVC ’85 als Veluwezoom presteren dit seizoen ver onder de maat. Veluwezoom heeft pas 3 punten vergaard en staat laatste, OVC ’85 doet het met 5 punten nauwelijks beter en heeft behalve Veluwezoom alleen nog het ook al zwakke SDOO (4 punten) onder zich staan.
Beide ploegen hebben zondag op sportpark De Bilderberg wat goed te maken. OVC ’85 verloor afgelopen zondag met 6-1 bij Driel, Veluwezoom ging thuis met 0-7 onderuit tegen Jonge Kracht.
Prognose: 2-1.