Pakt DVOV de punten tegen De Paasberg in de kelderklasse van het amateurvoetbal?

24 november 2018 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de negende speelronde afgewerkt. Komt DVOV ongeschonden uit de strijd tegen de Paasberg in de kelderklasse (4E) van het zaterdagvoetbal? Herstelt titelkandidaat MASV zich zondag in 3C tegen VVO van de 4-2 nederlaag bij SC Rheden?  En wie pakt in 4D in de derby Veluwezoom – Eendracht eindelijk weer eens drie punten? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Vierde klasse E
DVOV – De Paasberg (15.00 uur)
Voetballen in deze klasse is prestatief gezien nauwelijks serieus te nemen. Met veel clubs die ook nog eens een zondagtak hebben, nemen nog slechts tien ploegen deel aan de competitie. Het gecombineerde zaterdagteam van Grolse Boys/Grol heeft zich na een aantal grote nederlagen al teruggetrokken.

Wie zichzelf serieus neemt, wil dus zo snel mogelijk uit deze klasse. Voor DVOV en De Paasberg staat er dus heel wat op het spel. Na het vertrek van Grolse Boys/Grol is Eerbeekse Boys, dat vanaf dit seizoen een zaterdagclub is, de koploper met 14 punten uit 6 wedstrijden. DVOV volgt met 14 uit 7, De Paasberg staat zesde met 10 uit 6. Kortom, alles staat nog dicht bij elkaar.
DVOV zal voor de winst gaan om in het spoor van Eerbeekse Boys te blijven. De ploeg van trainer Patrick de Nooijer (foto) zal aan De Paasberg echter een hele kluif hebben.
Prognose: 2-1.

Zondagvoetbal
Derde klasse C
MASV – VVO (14.30 uur)
MASV zal na de nederlaag bij SC Rheden (4-2) getergd aan de start verschijnen. De ploeg van trainer Tim Cornelisse, voor aanvang van de competitie met VDZ en OBW al bestempeld als titelkandidaat, kan zich tegen VVO geen puntenverlies meer permitteren. MASV neemt een vijfde positie op de ranglijst in en heeft al een achterstand van vier punten koploper OBW.

MASV scoort er lustig op los (26 goals in 8 duels), maar trainer Tim Cornelisse heeft wel defensieve zorgen. Alleen de degradatiekandidaten MvR (28) en Doetinchem (26) kregen meer tegengoals dan MASV (20).
Tegenstander VVO kende een erbarmelijk start van de competitie met 1 punt uit 5 duels. De ploeg van trainer Martijn van de Hel richtte zich daarna op en won vervolgens drie keer op rij. Bovendien hield de defensie ook drie keer de nul. De Velpenaren reizen dus met een goed gevoel af naar Arnhem-Zuid.
Prognose: 2-2.

Derde klasse D
Eldenia – Hatert (14.30 uur)
De seizoensstart van Eldenia is beneden verwachting. De formatie van trainer Erwin Koen (foto) staat op een teleurstellende voorlaatste plaats met 5 punten uit 7 duels. Alleen Hatert, zondag op sportpark Elden staat daar nog onder en na 8 wedstrijden zelfs nog puntloos.
Om de weg omhoog in te slaan is een overwinning voor Eldenia bittere noodzaak.  Het is ook weer tijd voor een zege, want de ploeg staat gezien de aanwezige kwaliteiten niet alleen veel te laag op de ranglijst, maar de laatste driepunter behaalde Eldenia twee maanden geleden op 23 september in de eerste competitiewedstrijd tegen Arnhemse Boys: 2-1.
Aanvallend komt Eldenia nog niet uit de verf, want de Eldense ploeg scoorde pas zeven treffers. Hatert incasseerde al 30 doelpunten en lijkt dus op voorhand een prima tegenstander. Voor de rode lantaarndrager is het echter ook een uitgelezen kans nog iets van het seizoen te maken.
Prognose: 2-0.

Vierde klasse D
Arnhemia – Westervoort (14.00 uur)
Na de 6-1 thuisnederlaag tegen titelkandidaat DVV krijgt Arnhemia tegen Westervoort de kans zich voor het thuispubliek te revancheren. Handhaven is de doelstelling bij Arnhemia, dat met 9 punten uit 8 wedstrijden op een elfde plaats staat. Veluwezoom (5 uit 8), Eendracht (3 uit 8) en RKPSC (1 uit 8) staan daar nog onder.
Aan de uitslagen van Arnhemia valt, over het algemeen, wel iets op te maken: het is alles of niks. Als de ploeg van trainer Marlon Keizer gebeurt dat meestal met grote cijfers. Eendracht (6-4), ONA ’53 (7-3), Groessen (3-0), DVV (6-1) hadden geen moeite met de Arnhemse defensie. Loopt het, zoals tegen Veluwezoom (4-0), RKPSC (5-2) en GSV ’38 (2-1), dan pakt Arnhemia de punten. Trainer marlon Keizer lijkt dus vooral een mentaal probleem met zijn ploeg te hebben.
Tegenstander Westervoort begon uitstekend aan het seizoen (9 punten uit de eerste 4 wedstrijden), maar raakte daarna wat in verval. Verliezen van DVV (3-0) en afgelopen zondag van Groessen (2-0) kan, want dat zijn de titelkandidaten. De vraag is of Westervoort tegen Arnhemia de draad weer kan oppakken.
Prognose: 2-2.

Veluwezoom – Eendracht (14.00 uur)
De derby tussen Veluwezoom en Eendracht is er op dit moment eentje tussen twee zwakke broeders. Een gelukje voor Veluwezoom en Eendracht is, dat alleen de nummer laatst in 4D degradeert, de nummers twaalf en dertien hebben nog kans om via de nacompetitie het vege lijf te redden.
Op basis van een niet eens zo slecht doelsaldo (12-19) zou Veluwezoom die nacompetitie nog wel eens kunnen ontlopen. Zeker bij een overwinning op Eendracht kan de ploeg van trainer Mohammed Mouhouti de toekomst weer wat positiever inzien.
Voor Eendracht zijn het zware tijden. De formatie van trainer Vincent Selhorst leed drie grote nederlagen op rij (Jonge Kracht 12-0, GSV ’38 5-2 en GVA 8-0) en dat is wel heel slecht voor het vertrouwen en de motivatie.  Voor Eendracht lijkt het belangrijkste doel om RKPSC onder zich te houden.
Prognose: 3-1.

Klik hier voor het voetbalprogramma