Pakt AZ 2000 de eerste periodetitel?

29 oktober 2016 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat in de eerste klassen en lager de achtste speelronde op het programma. Lukt het AZ 2000 zaterdag in de topper tegen DVV de eerste periodetitel in de vierde klasse A binnen te slepen? En pakt SC Rheden in de zondagse tweede klasse I eindelijk weer eens een overwinning? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Vierde klasse A
AZ 2000 – DVV (14.30 uur)
Trainer Patrick Baltus kan zaterdag met AZ 2000 zijn eerste succesje boeken. Een zege in de topper tegen het Duivense DVV bezorgt de Arnhemse ploeg de eerste periodetitel. In 4A gaan AZ 2000 en DVV met 14 punten uit 9 duels aan kop. Het doelsaldo van de Arnhemse ploeg is echter aanmerkelijk beter (plus 12 tegen plus 4). Bij een gelijkspel houdt AZ 2000 DVV achter zich, maar dan ligt ook SCH (13 uit 7, plus 7) nog op de loer. VCA (12 uit 7, plus 5) en De Paasberg (12 uit 7, plus 4) zijn in de strijd om de eerste periodetitel zo goed als kansloos.
AZ 2000, dat op 1 oktober bij het laaggeklasseerde Dodewaard de enige nederlaag (2-1) leed, is favoriet in de topper. DVV verloor ook pas eenmaal (op 8 oktober thuis tegen SCH, 4-8), maar lijkt vooral defensief kwetsbaar.
Prognose: 3-1.

Zondagvoetbal
Tweede klasse I
SC Rheden – Vorden (14.00 uur)
Jansen, 4k, Peter, RhedenVoor trainer Peter Jansen (foto) van SC Rheden is dit een speciaal duel. Jansen woont in Vorden en had niet alleen de hoofdmacht, maar ook tal van jeugdteams onder zijn hoede bij Vorden.
Toch zal Jansen graag 3 punten met Rheden bijschrijven, want de laatste overwinning dateert alweer van 18 september, toen thuis met 3-2 werd gewonnen van AZC. Met slechts één zege en drie gelijke spelen neemt SC Rheden met 6 punten uit 7 duels met Rood Wit een gedeelde tiende positie op de ranglijst in. Vorden staat met 12 uit 7met Spero op een gedeelde vijfde plaats.
Om niet verder in problemen te komen is SC Rheden alleen gebaat bij een zege.  Alleen SDOUC (5 uit 7) en OBW en Babberich (4 uit 7) staan onder SC Rheden en Rood Wit.
Prognose: 2-2.

Derde klasse C
VVO – DCS (14.00 uur)
mike-angenentVVO, de kampioen van vorig seizoen in de vierde klasse F, presteert uitstekend op in de derde klasse C. Met 13 uit 7 is de ploeg van trainer Maik Angenent (foto) de nummer twee op de ranglijst, als enige ploeg in 3C nog ongeslagen en doet nog mee om de eerste periodetitel. Om die titel te pakken is behalve zelf winnen van DCS een tweede vereiste dat koploper Bon Boys (16 uit 7) thuis verliest van het laaggeklasseerde FC Trias. Het doelsaldo van VVO (plus 7) ten opzichte van Bon Boys (plus 8) gaat dan in het voordeel van de Velpse ploeg werken.
DCS, dat met 12 uit 7 op een gedeelde vierde plaats staat, is voor VVO geen gemakkelijke tegenstander. Het krachtsverschil tussen beide ploegen zal zondag op sportpark De Pinkenberg dan ook gering zijn.
Prognose: 2-1.

Derde klasse D
Milsbeek – SML (14.00 uur)
roberto-straalSML presteert in de derde klasse D boven verwachting. De ploeg van trainer Roberto Straal (foto) deelt met 18 uit 7 de koppositie met Union. De Nijmeegse ploeg heeft echter een beter doelsaldo (plus 15 tegen plus 11). SML moet dus hopen op een misstap van Union (thuis tegen de Vianen Vooruit, met 11 uit 7 de nummer vijf op de ranglijst.
SML treft zelf Milsbeek, dat met 7 uit 7 op een gedeelde achtste plaats staat. ‘Milsbeek uit’ is altijd lastig, maar SML verkeert in uitstekende vorm.
Prognose: 1-2.

Vierde klasse F
Arnhemse Boys – Jonge Kracht (14.30 uur)
phpThumbArnhemse Boys lijdt dit seizoen opnieuw aan een thuiscomplex. De ploeg van trainer Pierre van den Berg speelde drie keer thuis en al die duels gingen verloren. Op vreemde bodem kwam Arnhemse Boys tot drie overwinningen in vier wedstrijden.
Heijse4K, BarryDoorbreekt Arnhemse Boys die negatieve reeks zondag tegen Jonge Kracht? Dat kan lastig worden, want de Huissense ploeg speelde drie uitwedstrijden en pakte daarin 7 punten. Jonge Kracht presteert dus uit beter dan thuis. Daarin behaalde de formatie van trainer Barry Heijse (foto) 6 punten uit 4 duels.
Prognose: 2-2.

Klik hier voor het voetbalprogramma