Pakt AVW ’66 de eerste zege en hoe sterk zijn DVOV en VVO?

5 oktober 2019 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de derde speelronde afgewerkt. In de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal wacht AVW ’66 na twee gelijke spelen nog op de eerste zege. Lukt dat in de thuiswedstrijd tegen De Merino ‘s? En wat is de kracht van DVOV, dat als nieuwe in 3A twee duels won. Tegen titelkandidaat ESA zal blijken of dat uitschieters waren. Behaalt MASV in de tweede klasse I van het zondagvoetbal de derde zege op rij en behoudt VVO in 3C tegen VVG ’25 de ongeslagen status? Heeft Arnhemia in 4D de defensie tegen GSV ’38 op orde? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse G
AVW ’66 – De Merino ’s (14.30 uur)
AVW ’66 wacht na twee speelrondes nog steeds op de eerste overwinning. De ploeg van de nieuwe trainer Delano Verweij Speelde gelijk bij Lunteren (1-1) en kwam vorige week op eigen veld ook niet voorbij Valleivogels (2-2). De achterstand van de Westervoorters op de drie koplopers Unicum, Batavia ’90 en VRC, alle met nog een maximale score, bedraagt al 4 punten.

Osayomore Omogiewie kansrijk voor AVW ’66 in duel met Valleivogels. (Foto: Ferry Leenders)

Een zege op De Merino ’s is dus gewenst, want bij een gelijkspel of een nederlaag is AVW ’66 al na drie wedstrijden veroordeeld tot een inhaalrace. Vorig seizoen deed de Westervoortse formatie tot het einde mee om de titel en dat zal ook nu het streven zijn.

Trainer Delano Verweij moest door blessures, schorsingen en vakantie nog niet beschikken over een volledige selectie en moest ook nieuwe spelers inpassen en zal aan De Merino ’s een zware kluif hebben. De ploeg uit Veenendaal begon met een 5-3 zege op FC Horst, maar verloor vorige met 4-3 bij Unicum, dat de eerste wedstrijd met 8-0 had gewonnen bij stadgenoot Lelystad ’67.
Prognose: 2-1.

Derde klasse A
ESA – DVOV (14.30 uur)

ESA behoort in de derde klasse jaarlijks tot de titelfavorieten en dat is dit jaar niet anders. Na het gelijkspel bij mede-kampioenskandidaat Dieren (1-1) volgde een 3-0 zege op Redichem. Met 4 punten uit 2 duels zal trainer Peter Gerritsen niet ontevreden zijn.

ESA krijgt zaterdagmiddag te maken met DVOV. De Velpse ploeg gaat na de promotie van vorig seizoen verrassend aan kop. Bij Redichem won de ploeg van trainer Robert Grauwde, de opvolger van Patrick de Nooijer, met 6-2 en ook Zelos bleek met 2-1 een te nemen hindernis voor de kersverse derdeklasser.
Maar hoe sterk is DVOV? Redichem en Zelos zijn voorbestemd voor het rechter rijtje, dus met ESA wacht voor DVOV de eerste serieuze opponent.
De Velpse ploeg zal zich ongetwijfeld kranig weren met de fanatieke Grauwde langs de lijn, maar zal voor ESA toch een maatje te klein zijn.
Prognose: 3-1.

Zondagvoetbal
Tweede klasse I
MASV – Concordia W (14.00 uur)

MASV kent als nieuweling in de tweede klasse met zeges bij Eendracht ’30 (2-1) en thuis tegen Union (3-1) een droomstart. De ploeg van de nieuwe trainer Roberto Straal deelt met het Ulftse SDOUC de koppositie met 6 punten.
De Arnhemmers zijn zondagmiddag gastheer van Concordia Wehl, de ploeg van trainer Maik Angenent (ex-VVO). De Achterhoekse formatie verloor de eerste wedstrijd met 2-1 bij Union, maar hield vorige week het sterke WAVV op 2-2.

Het sinds jaar en dag stugge Concordia Wehl zal voor MASV geen gemakkelijke prooi worden. Slaagt MASV erin het goede niveau van de eerste helft tegen Union te halen, dan zijn er voor de Arnhemse ploeg zeker mogelijkheden. Concordia Wehl zal zich echter volledig instellen op de tegenstander en de angels eruit proberen te halen.
Prognose: 1-1.


Derde klasse C
VVO – VVG ’25 (14.30 uur)

Met 4 punten uit 2 wedstrijden kent VVO een veel betere start dan vorig seizoen. Toen had de Velpse ploeg voor dat aantal punten zes wedstrijden nodig.
Na de uitzege bij Ruurlo (2-1) en het gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen DVV (0-0) krijgt VVO zondag bezoek van VVG ’25. De ploeg uit Gaanderen heeft na zeges bij DVV (4-2) en thuis tegen HC ’03 (3-0) nog de maximale score en deelt de koppositie met het Zevenaarse OBW.

Paolo Riva (r) van VVO haalt uit in het duel met DVV. (Foto: Aafje Boerma)

VVG ’25 zou in 3C wel eens de verrassing van het seizoen kunnen worden. De kracht van de ploeg uit Gaanderen bleek al vorig seizoen, want VVG ’25 pakte toen met overmacht de titel in de vierde klasse D: 70 punten uit 26 duels en een voorsprong van 14 punten op nummer twee GWVV.

Dat waren vorig seizoen indrukwekkende cijfers van de Achterhoekers en die lijn trekken zij ook in de derde klasse door. VVO wacht zondagmiddag dus een zware klus op sportpark De Pinkenberg in Rozendaal.
Prognose: 2-2.

Vierde klasse D
Arnhemia – GSV ’38 (14.00 uur)

Arnhemia kon afgelopen zondag de kater van de 9-3 nederlaag in de openingswedstrijd bij Groessen niet wegspoelen. Het thuisduel met Doesburg werd wegens het onbespeelbare veld afgelast.

Zondagmiddag krijgt de ploeg van trainer Mo Edan een nieuwe kans als GSV ’38 op bezoek komt. De gasten, met trainer Wim Bleijenberg aan het roer, pakten in de twee gespeelde wedstrijd pas 1 punt. Na het gelijkspel tegen Westervoort (0-0) verloor de Giesbeekse formatie de uitwedstrijd bij DVA in Doornenburg met 5-0.

Voor Arnhemia lijken er dus kansen te liggen, maar ook GSV ’38 zal zich willen revancheren voor de forse nederlaag bij GVA. Defensief zal de thuisploeg de zaken echter dan beter op orde moeten hebben dan in de wedstrijd bij Groessen, al zal het een geruststellende gedachte zijn dat GSV ’38 in 180 minuten nog niet tot scoren kwam in deze competitie.
Prognose: 1-1.

Klik hier voor het voetbalprogramma