Pakt AVW ’66 de eerste periodetitel?

10 december 2016 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat in de eerste klassen en lager de dertiende speelronde op het programma. In de derde klasse A van het zaterdagvoetbal is AVW ’66 bij een zege op Uni VV in Nijmegen de eerste periodekampioen. De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Derde klasse A
Uni VV – AVW ’66 (14.00 uur)
Ent, WouterEen overwinning bij Uni VV levert AVW ’66 (30 punten uit 11 wedstrijden, doelsaldo plus 30) zaterdagmiddag de eerste periodetitel op. En wie twijfelt daar nog aan? De Westervoortse ploeg verloor dit seizoen alleen de eerste wedstrijd, uit bij ESA (2-0), waarna tien opeenvolgende driepunters volgden. In 3A, met een oneven aantal clubs (13), blijven alleen Veluwezoom (28 uit 11, doelsaldo plus 27) en ESA (25 uit 11) nog in het spoor van de ploeg van trainer Wouter van der Ent (foto)
Uni VV is dit seizoen nog zonder overwinning. Met slechts drie gelijke spelen is de Nijmeegse ploeg met 3 uit 11 de nummer laatst. Voor AVW ’66 zou een misstap een blamage zijn.
Prognose: 0-6.

Zondagvoetbal
Hoofdklasse A
MSC – RKHVV
RKHVVRKHVV doet in de hoofdklasse A volop mee in de strijd om promotie naar de topklasse. De ploeg van trainer Frans Koenen bezet met 26 punten uit 14 duels de derde plaats. Silvolde, de ploeg van trainer Dennis van Beukering, gaat met 28 uit 14 aan kop. ADO ’20 is tweede met 27 uit 14.
Om in het spoor te blijven mag de Huissense ploeg zondag geen misstap begaan bij MSC. De ploeg uit Meppel staat met 15 uit 14 op een twaalfde plaats, maar onderschatting kan gevaarlijk zijn. In eigen huis verraste MSC al koploper Silvolde met een 4-1 zege. RKHVV is dus gewaarschuwd.
Prognose: 1-2.

Tweede klasse I
SC Rheden – Leones (14.00 uur)
Jansen, 4k, Peter, RhedenIn de laatste wedstrijd voor de winterstop wacht SC Rheden geen gemakkelijke opgave. Leones, met Concordia Wehl met 26 uit 10, koploper in 2I, kom op bezoek. De ploeg uit Beneden-Leeuwen is vooral in uitwedstrijden ijzersterk. In zes gespeelde duels op vreemde bodem bleef de formatie van trainer Wil Beijer nog ongeslagen. Vijf keer winst en een gelijkspel leverden 15 punten op.
SC Rheden moet het vooral van thuiswedstrijden hebben. De ploeg van trainer Peter Jansen (foto) pakte 8 van de 9 behaalde punten op het eigen sportpark IJsselzicht. In vijf thuisduels werd alleen van Vorden verloren (0-2). Voetballend ziet het er bij Rheden aardig uit, dus een gelijkspel moet voor Rheden, dat met 9 uit 12 met Rood Wit op een gedeelde twaalfde plaats staat, mogelijk zijn.
Prognose: 1-1.

Vierde klasse F
MASV – Jonge Kracht (14.30 uur)
MASVMASV kan nog bogen op een prachtige thuisbalans, want alle zes gespeelde duels op sportpark Malburgen-West leverde een zege op voor de ploeg van trainer Marcel Gerrist. Zondagmiddag wacht MASV echter een zware klus met Jonge Kracht als tegenstander. De Huissenaren, vierde met 23 uit 11, zijn voor MASV, koploper met 28 uit 11), een geduchte concurrent in de strijd om de titel.
JongeKracht grZowel Jonge Kracht als MASV heeft nog een wedstrijd openstaan. Jonge Kracht moet zondag 18 december thuis inhalen tegen Angeren, MASV speelt dan het restant van twee minuten bij Driel en staat met 3-2 achter. Bij twee winstpartijen kan Jonge Kracht maar zo koploper zijn.
De ploeg van trainer Barry Heijse is na vijf uitwedstrijden nog ongeslagen (drie keer winst, tweemaal gelijk). MASV – Jonge Kracht is dus een echte topper en veel zullen de ploegen niet voor elkaar onderdoen.
Prognose: 2-2.

Arnhemse Boys – OVC ’85 (14.30 uur)
arnhemse-boysArnhemse Boys is bezig aan een opmerkelijke reeks. De ploeg van trainer Pierre van den Berg is met vijf zeges en een gelijkspel al zes wedstrijden ongeslagen. MASV was op 9 oktober de laatste ploeg die Arnhemse Boys een nederlaag toebracht. In die reeks van zes wedstrijden trof Arnhemse Boys wel de vijf zwakste broeders uit 4F. het gelijkspel werd thuis behaald tegen Jonge Kracht (3-3).
OVC85 (Small)De thuisbalans van Arnhemse Boys, inmiddels met 22 uit 12 opgeklommen naar de vijfde plek, ziet er niet florissant uit. Op sportpark De Schuytgraaf werden pas 4 punten gepakt en alleen van Eendracht met 5-0 gewonnen. De uitbalans is opzienbarend. Zes zeges in zeven uitwedstrijden!
Tegen OVC ’85 kan Arnhemse Boys laten zien wat het waard is. De Oosterbekers kennen onder trainer Wim Kamphuis een prima seizoen. Met 19 punten uit 11 duels speelt ook OVC ’85 nog een rol in de (sub)top. En als er volgende week bij Driel – MASV niet meer wordt gescoord, pakt OVC ’85 de eerste periodetitel.
Prognose: 1-1.

Klik hier voor het voetbalprogramma.