Pakt AVW ’66 de derde periodetitel en doen MASV en SML elkaar pijn?

18 mei 2019 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde de voorlaatste speelronde afgewerkt. AVW ’66 is in de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal bij winst op Lelystad ’67 zeker van de nacompetitie. Dat geldt in 3A voor OVC ’85 al bij een gelijkspel tegen ESA. In 3C van het zondagvoetbal staat de kraker MASV – SML op het programma. Wie doet wie pijn, want beide ploegen hebben niets aan een gelijkspel. VDZ kan in 3C bij een zege op FC Trias mogelijk al een plek in de nacompetitie veiligstellen. En mag Veluwezoom ook na het duel met ONA ’53 blijven hopen op rechtstreekse handhaving? De AS-redactie blikt vooruit en haalt deze vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse G
Lelystad ’67 – AVW ’66 (14.30 uur)

AVW ’66 heeft de derde periodetitel voor het grijpen. Bij winst op Lelystad ’67 is de buit binnen, maar als Unicum niet wint bij koploper Woudenberg, heeft AVW ’66 aan een gelijkspel al voldoende om die derde periode te pakken.

Veel andere scenario ’s zijn ook mogelijk. De Westervoortse ploeg kan zelfs nog meedoen om de titel als het zelf wint en Unicum 3 punten meeneemt bij Woudenberg. Dan val de beslissing op de laatste speeldag en dat is ook het geval als AVW ’66 wint en Woudenberg – Unicum eindigt in een gelijkspel.
In 2G gaat Woudenberg aan kop met 49 punten uit 24 duels. Unicum en AVW ’66 volgen met 45 uit 24 en hebben beide ook nog eens hetzelfde doelsaldo (+27).
AVW ’66 gaat in de strijd om de derde periodetitel aan kop (18 uit 7) en heeft daarbij concurrentie van Unicum (14 uit 7) en Lelystad ’67 (12 uit 7).
Prognose: 1-2

Derde klasse A
OVC ’85 – ESA (15.00 uur)

OVC ’85 heeft in het duel met ESA aan een punt genoeg om op basis van de totaalstand zeker te zijn van een plek in de nacompetitie. Bij een zege pakt OVC ’85 de tweede periodetitel. Voor de bezoekers uit Arnhem eindigt het seizoen in beide gevallen dan zonder prijs.

Marco Bosch

Ook als ESA de laatste twee wedstrijden van het seizoen wint, is de kans op de nacompetitie gering. Als de tweede en laatste periode naar OVC ’85 gaat, dan moet ESA het Wageningse SKV in de totaalstand achterhalen. Wint SKV de tweede periode, dan moet ESA voorbij OVC ’85. In de totaalstand heeft ESA met nog twee duels voor de boeg een achterstand van 5 punten op beide concurrenten.

Voor trainer Marco Bosch van OVC ’85 is de wedstrijd pikant. Bosch voetbalde vele jaren bij ESA en kan in zijn eerste seizoen als trainer van OVC ’85 ten koste van zijn oude club een plek in de nacompetitie veiligstellen.
Prognose: 2-1.

Zondagvoetbal
DERDE KLASSE C

MASV – SML (14.00 uur)
MASV kwam afgelopen zondag in 3C als grote winnaar uit de strijd. De ploeg van trainer Tim Cornelisse besliste door een treffer van Jaimy Vahlkamp, ver in blessuretijd, de uitwedstrijd bij VVO in haar voordeel (0-1) en zag concurrent OBW niet verder komen dan een gelijkspel (2-2) bij FC Trias.

MASV -doelman Raymond van Driel plukt de bal uit de lucht in het met 1-0 gewonnen duel met VVO. (Foto: Aafje Boerma)

MASV gaat weer alleen aan kop met 50 uit 24, OBW volgt met 48 uit 24. De Arnhemse ploeg is dus twee zeges verwijderd van het kampioenschap. MASV treft het echter niet dat juist SML zondag de tegenstander is. De stadgenoot liet afgelopen zondag een uitgelezen kans liggen om een voorschot te nemen op de derde periodetitel door thuis met 3-1 van Grol te verliezen. SML heeft nu ook nog twee zeges nodig om zeker te zijn van de nacompetitie.

Bij MASV – SML staat dus voor beide ploegen heel veel op het spel. Het is ook een clash tussen de trainers Tim Cornelisse en David Roig Garcias (SML). Beiden zijn ook werkzaam bij Vitesse en Roig Garcias is bij Vitesse JO15 de assistent van Cornelisse.
Ook pikant: na dit seizoen vertrekken twee spelers van SML, Boris de Kok en Sven Roelofs, naar MASV. Roelofs is zondagmiddag echter niet van de partij. Hij liep tegen Grol een ernstige knieblessure op.
Prognose: 2-2.

VDZ – FC Trias (14.00 uur)
VDZ kan tegen FC Trias mogelijk al op de voorlaatste speeldag een plek in de nacompetitie veiligstellen. Als SC Rheden niet wint bij titelkandidaat OBW is VDZ bij een zege verzekerd van de derde plaats in de eindrangschikking. Die positie verschaft de ploeg van trainer Habib Al Mohsinawi toegang tot de nacompetitie.

Gezien de aanwezige kwaliteit was dat ook wel het minste wat van VDZ mocht worden veracht. De Arnhemmers morsten echter dure punten in thuisduels met povere ploegen als Doetinchem (0-0) en Ruurlo (1-1) en ook uit bij Doetinchem (2-2) en FC Trias (2-2) liet VDZ onnodig punten liggen. Afgelopen zondag verloor VDZ met 2-1 bij Pax, waardoor de Arnhemmers nog even vol aan de bak moeten.
Haalt VDZ de nacompetitie, dan kan de ploeg alsnog een mooi slot aan het seizoen breien.
Prognose: 4-0.

Vierde klasse D
Veluwezoom – ONA ’53

Veluwezoom mag na de 4-2 zege op Eendracht nog steeds hopen op directe handhaving. De achterstand op Arnhemia bedraagt met nog twee duels voor de boeg 5 punten. Twee zeges zijn dus noodzaak voor de ploeg van na dit seizoen vertrekkende trainer Mohammed Mouhouti.

Na het duel met ONA ’53 volgt voor Veluwezoom nog een uitwedstrijd bij DVV, dat zondag aan een gelijkspel bij RKPSC genoeg heeft om de titel te pakken. In dat geval moet Veluwezoom hopen dat DVV het in de laatste wedstrijd voor eigen publiek allemaal wel gelooft.
Bij twee zeges blijft Veluwezoom desondanks ook nog afhankelijk van de resultaten van Arnhemia. De Arnhemse ploeg speelt zondag thuis stegen GSV ’38, dat nog volop in de race is voor een plek in de nacompetitie. Arnhemia sluit af bij Jonge Kracht, dat al een periodetitel op zak heeft.
Voor Veluwezoom (20 punten uit 24 duels) is ONA ’53 (27 uit 24) in ieder geval een prettige tegenstander om punten tegen te pakken. Voor de Wageningse ploeg staat er niets meer op het spel en bovendien komt ONA ’53 komend seizoen uit in het zaterdagvoetbal.
Prognose: 3-1.

* Foto rechtsboven: Robin van Otegem van AVW ’66 in actie tegen Renswoude, vorige week zaterdag. (Foto: Nico Kooij)