Pakt Arnhemse Boys eerste thuiszege?

12 februari 2016 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de zestiende speelronde op het programma. Pakt Arnhemse Boys tegen ONA ’53 eindelijk zijn eerste thuiszege? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

 

Zaterdagvoetbal
Derde klasse A
SKV – ESA

SKV zal er op gebrand zijn revanche te nemen voor de 4-2 nederlaag die het eerder dit seizoen leed in Arnhem. ESA kan dus rekenen op een enorm gemotiveerde tegenstander in deze altijd beladen streekderby. De thuisbalans van SKV is bovendien indrukwekkend. De Wageningse ploeg bleef in zeven thuisduels ongeslagen en pakte daarin 17 van de in totaal 27 behaalde punten. Daarmee staat SKV op een vierde plek.
ESA staat met 28 punten een plaats hoger, maar speelde ook een wedstrijd meer. Op vreemde bodem verloor ESA dit seizoen vier keer en won het drie duels. Voor de ploeg van trainer Peter Gerritsen telt in Wageningen in feite alleen een zege als de Arnhemse formatie zich wil blijven mengen in de strijd om de titel. Advendo ’57 is koploper met 30 uit 14.
Prognose: 2-2.

 

Zondagvoetbal
Derde klasse D
Eldenia – VDZ

Op sportpark Elden zullen de vonken er zondag ongetwjifeld vanaf vliegen. Voor Eldenia (12 punten uit 15 duels) is VDZ een van de ploegen die in de strijd tegen degradatie nog te achterhalen is. De achterstand van de ploeg van trainer Erwin Koen op VDZ bedraagt 5 punten, maar VDZ speelde een wedstrijd minder.
Beide ploegen bewaren slechte herinneringen aan hun laatste wedstrijd. VDZ verloor thuis kansloos met 4-0 van Beuningse Boys en Eldenia ging bij Trekvogels al even roemloos ten onder: 5-2.
VDZ heeft bovendien een trieste uitbalans. Vijf uitwedstrijden gingen al verloren. Alleen bij DIO ’30 pakte VDZ een punt (1-1).
Prognose: 1-1.

 

Arnhemse Boys – ONA ‘53
Interim-trainer Davy Hendriks van Arnhemse Boys hoopt op zijn eerste zege. ONA ’53, dat dit seizoen nog geen uitwedstrijd won (vier keer gelijk, drie verloren) moet zondag op sportpark de Schuytgraaf het slachtoffer worden.
Arnhemse Boys heeft de punten ook hard nodig, want met 11 punten uit 14 wedstrijden staat de ploeg als dertiende op een rechtstreekse degradatieplaats. De voortekenen zijn slecht, want Arnhemse Boys won dit seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd. Zes nederlagen en een gelijkspel (1-1 tegen SCH) vormen de trieste balans.
Prognose: 1-1.

 

Vierde klasse F
VVO – Driel

In de strijd om de titel is Driel voor VVO een van de lastigste opponenten. Met 27 punten uit 14 duels is de Betuwse ploeg nog niet helemaal uit beeld, al was de nederlaag in de laatste wedstrijd tegen OSC (1-3) een flinke domper.
Het nog ongeslagen VVO, koploper met 37 uit 15, kan zich echter geen misstap veroorloven, want SML (33 uit 14) ligt op de loer. Een geconcentreerd VVO zal zich door Driel niet laten verrassen.
Prognose: 3-0.


Vijfde klasse F
Arnhemia – SVO ‘68

De strijd om de titel is in deze klasse al lang en breed beslist. Achter de ongenaakbare koploper MASV (31 uit 11) voeren enkele andere ploegen een felle strijd om de te vergeven periodetitels. Ook een hoge eindklassering kan een plek in de nacompetitie opleveren.
Arnhemia behoort in 5F tot de kandidaten voor een plaats in de nacompetitie. De formatie van trainer Pierre van den Berg staat met 19 punten uit 11 duels op een vierde plaats. De achterstand op Elistha, de nummer twee, bedraagt slechts 6 punten, maar Arnhemia speelde een wedstrijd minder. Tegen SVO ’68, met 6 uit 11 de nummer laatst, mag Arnhemia zich niet laten verrassen.
Prognose: 4-1.

Klik hier voor het complete voetbalprogramma.