Pakken ESA en VDZ hun eerste zege?

4 oktober 2013 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de vijfde speelronde op het programma. Behalen ESA en VDZ hun eerste overwinning? En kan De Paasberg stadgenoot Arnhemia de eerste nederlaag toebrengen? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf wedstrijden voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse G
Vios Vaassen – ESA

Het vernieuwde ESA begon het seizoen met een gelijkspel (1-1) in de uitwedstrijd tegen het Wageningse SKV. Daarna volgden louter nederlagen, maar zowel in de thuiswedstrijd tegen ASV Dronten (0-4) als tegen ESC (1-3) kwam ESA door rode kaarten in ondertal te staan. Met 1 punt uit 4 wedstrijden neemt de ploeg van trainer Dennis van Beukering de laatste plaats op de ranglijst in.
In Vaassen kan ESA tegen het plaatselijke Vios, dat met 5 uit 4 het rechter rijtje aanvoert, een einde maken aan de slechte reeks. Van Beukering is positief gestemd over zijn ploeg en verwacht een ommekeer.
Prognose: 1-1.

Zondagvoetbal
Hoofdklasse C
Longa ’30 – RKHVV

RKHVV staat met 7 punten uit 4 duels op een gedeelde derde plaats achter de twee koplopers Hercules en De Bataven (beide 7 uit 3), die elkaar zondag in Gendt treffen. RKHVV gaat op bezoek bij het laaggeklasseerde Longa ’30 (1 uit4). De ploeg uit Lichtenvoorde incasseerde al 14 doelpunten.
RKHVV is buitenshuis nog zonder zege, maar pakte afgelopen zondag wel een verdienstelijk punt bij Hercules: 1-1. De ploeg van trainer Frans Koenen is dus de torenhoge favoriet en zou bij winst en gunstige uitslagen op de andere velden zelfs de koppositie kunnen pakken.
Prognose: 0-4.

Derde klasse D
Eldenia – VDZ

In vier wedstrijden behaalde VDZ pas twee punten en staat met SML onderaan in de derde klasse D. Kan de ploeg van het trainersduo Willy Melchers/Vincent Courbois de negatieve prestatiecurve ombuigen? De stadsderby bij Eldenia lijkt daarvoor een goed moment.
VDZ is dit seizoen in uitwedstrijden nog ongeslagen. Eldenia bleef in zijn twee thuisduels nog zonder zege.
Na drie gelijke spelen heeft de formatie van trainer Barry Heijse echter moed geput uit de 3-0 zege bij SCP, maar de trainer van Eldenia weet dat een derby zijn eigen wetten kent. “VDZ is stroef gestart, maar dat kan zo maar omdraaien.”
Prognose: 1-1.

Vierde klasse D
VVO – ’t Peeske

VVO kan zondag op sportpark De Pinkenberg een nieuwe klap uitdelen aan een concurrent. De Velpse ploeg, met 12 uit 4 nog zonder verliespunten, krijgt de huidige nummer twee ’t Peeske (8 uit 4) op bezoek. De aanvallers van VVO hebben in 4D al veertien keer gescoord, maar staan zondag tegenover de minst gepasseerde defensie. ’t Peeske kreeg pas drie doelpunten tegen.
Bij winst zet VVO alle concurrenten al op minimaal 5 punten achterstand. Dorpsgenoot Sportclub Veluwezoom (nu 7 uit 3) heeft echter een wedstrijd minder gespeeld.
RKPSC won donderdag al de vooruit gespeelde wedstrijd bij Stokkum met 2-0.
Prognose: 2-0.

Vijfde klasse G
De Paasberg – Arnhemia

Arnhemia is met 12 uit 4 de trotse koploper. De Paasberg bewees zichzelf afgelopen zondag een uitstekende dienst door in Renkum te winnen bij RVW (0-3), dat tot dan nog zonder verliespunten was. De Paasberg deelt nu de tweede plaats met RVW op 3 punten van Arnhemia.
Met 17 gescoorde doelpunten in 4 wedstrijden maakte Arnhemia indruk. In de uitwedstrijd bij De Paasberg, dat pas 3 doelpunten incasseerde, kan de ploeg van trainer Pierre van de Berg zijn ware kracht tonen. Winnen bij De Paasberg is voor elke ploeg namelijk moeilijk.
Prognose: 1-1