Pakken AVW ’66, SML en Arnhemia de eerste overwinning?

10 september 2016 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat voor de meeste clubs de tweede speelronde op het programma. AVW ’66, SML en Arnhemia krijgen alle op eigen veld de kans zich te revancheren voor de nederlagen van vorige week. De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

 

Derde klasse A
AVW ’66 – Keizerstad (15.00 uur)
Voor AVW ’66 verliep de openingswedstrijd tegen ESA vorige week niet naar wens. De Westervoortse ploeg, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de tweede klasse, met 2-0 bij ESA.
De ploeg van de nieuwe trainer Wouter van der Ent zal zich voor eigen publiek ongetwijfeld willen revancheren. Tegen het ook nog puntloze Keizerstad mag dat geen probleem zijn.
Prognose: 4-0.

Vierde klasse A
AZ 2000 – Excelsior Zetten (15.00 uur)
az2000AZ 2000 was op de eerste speeldag dicht bij een zege op Nijmegen. In de uitwedstrijd nam de ploeg van trainer Patrick Baltus nog een 4-5 voorsprong, maar in de slotfase viel toch nog de gelijkmaker.
Voor AZ 2000 was dat een teleurstelling en de Arnhemse ploeg zal er in de thuiswedstrijd tegen Excelsior Zetten alles aan doen de drie punten dit keer wel te pakken. De Betuwnaren zullen ook gebrand zijn op de overwinning, want zij verloren de openingswedstrijd van het seizoen tegen SCH op eigen veld met 0-1.
Prognose: 3-2.

Zondagvoetbal
Derdeklasse D
SML – SCE (14.00 uur)
smlSML keerde afgelopen zondag na een bezoek aan Groesbeekse boys terug naar Arnhem. De ploeg van trainer Roberto Straal maakte een 2-0 achterstand nog goed, maar incasseerde vlak voor tijd toch nog een treffer: 3-2. Tegen het stugge SCE, dat de eerste wedstrijd ook verloor (0-1 tegen Vianen) hoopt SML zijn eerste driepunter te pakken. Daarin moet de Arnhemse ploeg gezien de kwaliteit in staat worden geacht.
Prognose: 2-1.

Vierde klasse F
Jonge Kracht – Driel (14.00 uur)
JongeKracht grDeze Betuwse derby is altijd een beladen wedstrijd. Jonge Kracht startte de competitie met een 2-0 zege bij OSC en dat mocht geen verrassing heten. Met Driel krijgen de Huissenaren een tegenstander van wat zwaarder kalliber. De bezoekers hielden aan hun openingswedstrijd tegen HAVO een punt over (1-1). In de Betuwse derby in Huissen is Jonge Kracht zondag licht favoriet.
Prognose: 2-1.

Vijfde klasse F
Arnhemia – CHRC (14.00 uur)
arnhemiaArnhemia begint nog puntloos aan de tweede wedstrijd. Afgelopen zondag had de ploeg van trainer Marco Bosch in Zevenaar grote delen van de wedstrijd het initiatief tegen SDZZ, maar de Arnhemmers keerden met lege handen huiswaarts. Bosch zal afgelopen week zijn ploeg ongetwijfeld hebben gewezen op het feit dat het rendement te laag was.
Prognose: 2-1.