Pak slaag voor SC Rheden in beker

29 november 2017 | Van onze AS-redactie

Aan het toernooi om de KNVB-districtsbeker oost is voor SC Rheden in de tweede ronde een roemloos einde gekomen. De formatie van trainer Peter Jansen ging dinsdagavond hard onderuit bij DTS Ede: 9-4. Stephen van Beek scoorde een hattrick voor de bezoekers.

SC Rheden, uitkomend in de derde klasse van het zondagvoetbal, hield vrijwel een uur lang gelijk tred met thuisclub DTS. Tegen de zaterdagse eersteklasser namen de bezoekers zelfs in de vierde minuut al de leiding door Stephen van Beek: 0-1. Erg lang had SC Rheden, dat zonder Geert Jaap Dorland, Rick Smeenk en Patrick d’Hulst naar Ede was afgereisd, geen plezier van die voorsprong, want in de zevende minuut maakte DTS al gelijk. Een Edese treffer na ruim een half uur en een benutte strafschop in de 45e minuut zorgden voor een 3-1 ruststand.

Na de pauze werd het een waar doelpuntenfestijn. Van Beek scoorde in de 49e minuut 3-2 en na de 4-2 was het Ramon van ’t Veld (foto) die de bezoekers in de 54e minuut opnieuw hoop gaf op een goed resultaat: 4-3. Daarna was het echter snel gedaan met de Rhedenaren. Tussen de 58e en 78e minuut scoorde de thuisploeg vier keer: 8-3. Na die laatste treffer zorgde Van Beek met zijn derde treffer voor 8-4, maar het slotakkoord, kort voor het eindsignaal, was van DTS: 9-4.
“We zijn zeker niet weggespeeld, maar we hebben fouten gemaakt op delen van het veld waar dat niet mag gebeuren en zo vier doelpunten cadeau gedaan”, doelde trainer Peter Janssen onder meer op een te korte terugspeelbal. “Aanvallend hebben we het goed gedaan, maar we hebben niet alle grote kansen benut. Zowel voor als na rust hadden we nog twee keer moeten scoren.”

Bij de loting voor de tweede ronde had de KNVB de club verdeeld over drie regionale groepen. In de groep met clubs uit de Achterhoek en Twente ligt zaterdaghoofdklasser AZSV uit het toernooi. De ploeg van de Arnhemse trainer Dennis van Toor verloor na strafschoppen van SVZW na een 2-2 eindstand. Silvolde, de formatie van trainer Dennis van Beukering, kwam niet in acht. De thuiswedstrijd tegen Eibergen werd afgelast. 

KNVB districtsbeker oost
Tweede ronde
Uitslagen
Dinsdag 28 november

DTS Ede – SC Rheden                     0-4
CSV Apeldoorn – SDV Barneveld  0-1
Juliana ’31 – Alverna                         0-1
Hatert – AWC                                    afg
Dio ’30 – Jong Achilles ’29               1-4
Programma
Woensdag 29 november
RKHVV – MASV (20.00 uur)
Duno D – Trekvogels (20.00 uur)
DCS 2 – SKV
DFS – Groesbeekse Boys
Donderdag 30 november
Krayenhoff – Blauw Wit
Woezik – Activia
Dinsdag 19 december
Be Quick Z – De Bataven (20.00 uur)
Datum nog onbekend
Winnaar Roda ’28-BVC ’12 – Brakkenstein