Paasdubbel voor veel amateurclubs

2 april 2015 | Van onze AS-redactie

Voor veel clubs staan er in het zaterdag- en zondagvoetbal tijdens het paasweekeinde twee wedstrijden op het programma. Zo vecht Rheden in de thuisduels met De Zweef en Heino voor zijn laatste kans om directe degradatie uit 1E te voorkomen.

In het zaterdagvoetbal staat zowel voor zaterdag als maandag een beperkt inhaalprogramma op de rol. In de tweede klasse G komen AVW ’66, ESA en Duno slechts eenmaal in actie. AVW ’66 gaat zaterdag op bezoek bij Lelystad ’67, ESA ontvant de nummer twee Hierden en en Duno neemt het diezelfde dag op tegen koploper de Merino ‘s.

Voor de zondagclubs Rheden (1E), VVO (3C) en Jonge Kracht (3D) staan in de strijd tegen degradatie cruciale duels op het programma. Rechtstreekse handhaving zit er voor Rheden niet meer in, maar bij winst op De Zweef (zaterdag) en Heino (maandag) mag Rheden weer enige hoop koetseren op een plek in de nacompetitie.
VVO kan in het paasweekeinde uitstekende zaken doen. De Velpse ploeg, nummer elf op de ranglijst in 3C, krijgt zaterdag het net iets hoger geklasseerde Eibergen op bezoek en reist maandag af naar AD ’69, dat net onder VVO op een dertiende en voorlaatste plaats staat. Bij twee zeges zet de ploeg van trainer Eric Arentsen een grote stap op weg naar klassebehoud.
In 3D stuit Jonge Kracht, de nummer tien op de ranglijst, op twee ploegen die net onder de Huissense formatie staan. Zaterdag speelt Jonge Kracht uit bij Blauw Wit (11e), maandag uit tegen Driel, de nummer laatst.
In de bovenste regionen strijd VDZ met Hatert en Spero om de tweede plaats. Na de paasdubbel weet de ploeg van Stefan Hoogsteder waar het staat, want zaterdag gaat VDZ op bezoek bij Hatert, maandag komt Spero naar Arnhem.

In 4F kan Arnhemse Boys goede zaken doen in de strijd om de tweede plaats. De ploeg van trainer Patrick Baltus gaat op bezoek bij concurrent GVA. De doornenburgse formatie heeft 8 punten minder dan Arnhemse Boys, maar speelde ook een wedstrijd minder.

Klik hier voor het complete voetbalprogramma tijdens het paasweekeinde