De Paasberg naar vierde klasse

29 mei 2016 | Van onze AS-redactie

De Paasberg is teruggekeerd in de vierde klasse. De Arnhemse ploeg was zondag met 2-0 te sterk voor Eendracht, dat nu op 9 en 12 juni uitkomt tegen de verliezer van het tweeluik Diosa – UHC om één plaats in de vierde klasse.

In de wetenschap dat in de heenwedstrijd een 2-0 achterstand in de slotfase nog was rechtgetrokken (2-2) begon Eendracht als favoriet aan de return. Die favorietenrol maakte de ploeg van trainer Marlon Keizer echter niet waar. Na knullig verdedigen van Eendracht bij een standaardsituatie zette Murat Senyer de bezoekers al vroeg in de wedstrijd op voorsprong: 0-1. Robin van Woerkom en Sander Kok lieten vervolgens twee goede kansen voor Eendracht onbenut. De thuisploeg, blijkbaar geschrokken van de achterstand, verzuimde de ruimtes te zoeken, waardoor de Paasberg in het laatste half uur voor rust vrij eenvoudig overeind bleef.
Na de hervatting drong Eendracht aan, maar dat bood de bezoekers de gelegenheid te counteren. Vooral via invaller Maikel Weggemans was De Paasberg gevaarlijk. Weggemans liet vrij voor doelman Ricardo Bongers eerst nog een enorme kans liggen, maar was in de 57e minuut wel succesvol toen hij geheel vrijstaand de bal na een vrije trap bij de tweede paal kon binnentikken: 0-2. Tussen die twee momenten van Weggemans in voorkwam een verdediger van De Paasberg de gelijkmaker door de bal van de doellijn te koppen en had Sander Kok pech dat de bal uit een vrije trap van ruim dertig meter op de lat viel.
Nadat Weggemans een prachtige kans op 0-3 had laten liggen, ging Eendracht met nog meer energie, maar maar met weinig vernuft op jacht naar een treffer. Bovendien ontbrak het geluk. Umberto van Galen scoorde nog wel, maar die treffer werd wegens vermeend buitenspel op advies van de grensrechter afgekeurd. Rashwan Taher schoot de bal uit een vrije trap tegen de paal.
De Paasberg, dat in verband met het overlijden van erevoorzitter en erelid Joop Bergsma met rouwbanden speelde,  promoveert door de zege naar de vierde klasse. Of Eendracht volgend seizoen nog vierdeklasser is, wordt op 9 en 12 juni beslist. In een tussenronde mogen eerst Diosa en UHC uitmaken wie volgend seizoen in de vierde klasse speelt. Eendracht treft daarna de verliezer.