Overwicht Vitesse blijft zonder effect

18 september 2010 | Van onze AS-redactie

Het nieuwe Vitesse raakt aardig ingespeeld maar kan dat nog niet in cijfers uitdrukken. Het werd zaterdag 0-0 in het Gelredome, enerzijds omdat Vitesse de mooiste kansen miste, anderzijds omdat NAC-doelman Ten Rouwelaar een grote sta-in-de-weg bleek.

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Vitesse wedstrijden gaat winnen. Trainer Theo Bos heeft de ploeg aardig op de rails gekregen. Vitesse had de controle over het grootste deel van de wedstrijd, creëerde volop kansen maar zag die gemist worden door Aissati, Matic, Pluim, Jenner en Nilsson.
Bij Vitesse stond de nieuweling  Kashia in de basis als rechtsback omdat Van der Struijk in de warming-up een spierblessure opliep.
Trainer Theo Bos zei bij de NOS: “We hebben NAC gesloopt en zes of zeven 100-procent kansen gehad. Natuurlijk hadden we die moeten benutten. Ook hadden we de pech dat er bij de tegenstander een keeper stond die er alles uithaalde. We krijgen net als vorige week weer volop complimenten.  Maar in plaats van zes punten uit de laatste twee wedstrijden, hebben we er één. Dat is de werkelijkheid.”

Opstelling Vitesse: Room; Kashia, Sprockel, Rajkovic, Büttner (86. Caldirola) ; Nilsson, Pröpper, Aissati, Matic; Barazite (81. Stevanovic), Pluim (68. Jenner)