OVC ’85 wil nu doorpakken

15 november 2017 | Van onze AS-redactie

Zeven wedstrijden gespeeld, zeven gewonnen. En dus was de eerste periodetitel in de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal na de 5-0 zege op De Paasberg voor OVC ’85. Maar de Oosterbeekse ploeg is nog niet klaar. Trainer Wim Kamphuis: “Iedereen heeft maar één doel en dat is ook aan het einde van het seizoen bovenaan staan.”

Vorig seizoen, toen OVC ’85 met haar standaardelftal nog op zondag speelde, pakte de ploeg ook de eerste periode in de vierde klasse F. De Oosterbekers eindigden toen boven goede ploegen als HAVO, Driel en MASV, die nu alle in de derde klasse spelen. “Daar waren we toen wel een beetje beduusd van. Daarna ging het ook minder, mede omdat belangrijke spelers geblesseerd raakten.”

Ten opzichte van vorig jaar is er volgens Kamphuis (foto), bezig aan zijn tweede seizoen bij OVC ’85, wel wat veranderd. “In alle verhalen die ik van de spelers teruglees, geven ze aan dat dit maar een begin is. Iedereen heeft hetzelfde doel en dat is kampioen worden. Die eerste periodetitel is alleen maar leuk meegenomen.”
Kamphuis noemt dat het grootste winstpunt. Maar er zijn er meer. “We zijn ook beter geworden in ons gedrag. Ook nu treffen we ploegen die er heel erg hard ingaan, maar dit seizoen draaien we ons om en gaan we door. We laten ons veel minder afleiden door randzaken. Het derde winstpunt is het voetballende deel. We spelen steeds beter en willen dominant zijn. Dat lukt, maar we houden het niet altijd vol.”
Zoals afgelopen zaterdag tegen De Paasberg toen de Oosterbekers door een treffer van Ampa van der Drift en een eigen doelpunt binnen zeven minuten op een 2-0 voorsprong stonden. “Daarna ging het tempo omlaag, werd de passing onnauwkeuriger en was er minder beweging zonder bal. Dat heb ik in de rust ook aangegeven. Je speelt ook voor het publiek, je wilt zelf beter worden en dan moet je dus niet meegaan in het spel van de tegenstander.”

Na de pauze schroefde OVC ’85 het tempo weer op en Koen Vermooten, Vincent van Weelden en Jesper Onck bepaalden de eindstand op 5-0. Het stemde Kamphuis tevreden. “Want De Paasberg heeft best een fit elftal. Dat zijn geen koekenbakkers. Die ploeg heeft ook niet voor niets met 4-2 gewonnen van Prins Bernhard, de nummer vier in deze toch wel sterke vierde klasse.”
OVC ’85 heeft inmiddels een voorsprong van zes punten op Fortissimo en acht op Zeewolde. Een veilige voorsprong en Kamphuis vreest ook niet voor een terugval van zijn ploeg. “We hebben een brede, goede selectie. De trainingen worden goed bezocht en op de instelling is niets aan te merken. We moeten er alleen voor zorgen dat we alle spelers tevreden houden.”

Met dat laatste doelt Kamphuis op spelers die wat minder aan wedstrijden toekomen, omdat de club geen tweede elftal meer heeft. Kamphuis: “Een paar jongens vielen af bij het eerste en kwamen niet meer trainen. Hadden ook geen zin meer. Dan houdt het op. Wij moesten daardoor het tweede elftal uit de competitie halen. We spelen eenmaal nu in de maand een oefenwedstrijd, maar het is geen ideale situatie.”

* Foto geheel boven: Koen Vermooten (geheel links) wordt gefeliciteerd nadat hij OVC ’85 kort na rust op 3-0 heeft gezet tegen De Paasberg. (Foto: Nico Kooij)
* Foto links midden: De Paasberg komt dreigend voor het doel van OVC ’85, maar dat zal geen treffer opleveren. (Foto: Nico Kooij)

UITSLAGEN
ZATERDAGVOETBAL (11 november)
Eerste klasse C
SVL – Woudenberg                    3-0

Tweede klasse G
VSCO ’61 – AVW ’66                   1-0

Derde klasse A
Zelos – Keizerstad                       2-1

Vierde klasse B
Wodanseck – Veluwse Boys     2-3
EFC ’58 – Vierhouten ’82         4-0
Prins Bernard – Harskamp       1-1
Zeewolde – Fortissimo              1-3
DVOV – DVV                               3-1
OVC ’85 – De Paasberg              5-0

ZONDAGVOETBAL (12 november)
Vierde klasse F
GVA – CHRC                                afg
Dierense Boys – Veluwezoom  4-2

Vijfde klassse D
SHE – Edesche Boys                   5-2