OVC’85 speelt alleen nog finales

18 maart 2011 | Van onze AS-redactie

In de ongekend spannende titelstrijd in de vijfde klasse F behoort OVC’85 tot de favorieten. Onaantastbaar is de Oosterbeekse ploeg echter niet. De AS-redactie sprak met trainer Peter van den Borden.

OVC’85 staat op de tweede plek. Toch kwam de winst van zondag op nummer laatst Edesche Boys (3-2) maar moeizaam tot stand. Een incident?
Peter van den Borden: “Dat hoop ik. En ik denk ook dat het meer een mentale kwestie is dan dat het met voetbaltechnische vaardigheden te maken heeft. Blijknaar treedt bij een aantal spelers toch wat gemakzucht op bij het idee dat het tegen de onderste van de ranglijst is. Maar als trainer hamer je er elke week op dat alle wedstrijden vanaf nu  finales zijn.”

Na zondag zullen de spelers dat wel beseffen?
“Ik ga er vanuit dat ze nu voldoende gewaarschuwd zijn. Ook in de verloren wedstrijd tegen De Paasberg ging het mis op het mentale en niet op het voetbaltechnische vlak, al sla ik De Paasberg wel wat hoger aan.”

OVC’85 staat 1 punt achter op FC Jeugd, maar ook een aantal andere ploegen doet nog mee om de titel. Wie gaan het tot het einde toe volhouden?
“Ik schrijf niemand af. Ook een ploeg als ESCA ruikt ondanks de nederlaag van zondag nog kansen. Wij blijven meedoen, maar hebben nog een paar lastige wedstrijden. De laatste wedstrijd tegen FC Jeugd kan wel eens beslissend worden. Ik hoop dat niet en misschien laat FC Jeugd nog ergens punten liggen. Maar onderschat ook De Paasberg niet. Die ploeg is in de winning mood. Wij mogen vooral geen punten tegen de kleintjes laten liggen. Dat zou eeuwig zonde zijn als je tegen die ploegen de kansen op de titel verspeelt. Dus ook zondag bij SVHA mag dat niet gebeuren.”

Blijft jouw ploeg volgend jaar intact?
“Ik heb geen berichten ontvangen dat er spelers weggaan. Ik weet niet of er wat oudere spelers zijn die misschien stoppen. We moeten nog met de complete selectie een keer om de tafel gaan zitten en dat gebeurt binnenkort ook.”