OVC’85 schudt belagers af

27 maart 2011 | Van onze AS-redactie

Mooier kon het niet voor OVC’85. De Oosterbekers wonnen zondag zelf met 7-1 van ESCA en zagen de rivalen FC Jeugd en De Paasberg met 1-1 tegen elkaar gelijk spelen en Dierense Boys met 3-1 verliezen van Barneveld.

OVC’85 schudde de concurrentie dus van zich af en staat in 5F nu 4 punten los van de nummer twee, FC Jeugd. “Een droomscenario”, zei OVC-trainer Peter van den Borden. “Maar we blijven wel met beide beentjes op de grond staan.” De trainer weet dat er vaak gekke dingen gebeuren in deze klasse. Dat neemt echter niet weg dat OVC met nog 5 wedstrijden te gaan nu de grote  favoriet is.
ESCA vocht zondag voor zijn laatste kans. Trainer Chris Lankwarden zei het een week geleden al: “De wapens zijn al geladen.” Het bleken geen loze woorden, want de Arnhemmers gingen furieus van start en vochten voor elke meter. Zelfs na de 2-0 voor OVC – door doelpunten van Gregory Rosebel uit een strafschop en Joop Konings – wilde ESCA zich nog niet gewonnen geven. In een laatste poging het tij te keren schoof Lankwarden na rust een verdediger door naar het middenveld, hij moést dat in feite ook wel doen. Het nadeel was dat OVC volop de ruimte kreeg. “Dat was kaasje voor onze snelle spitsen”, zei Van den Borden. Harrie Jaliens scoorde na rust een loepzuivere hattrick, Kevin Eimers en weer Gregory Rosebel maakten de zeven vol. Van den Borden:  “We hebben een fantastische wedstrijd gespeeld.”
Een domper was de blessure die Kevin van den Borden in de warming-up opliep. Hij ging door zijn rug heen en kon niet spelen.

Uitslagen 5F:
SVHA – RVW                             1-2
OVC ’85 – ESCA                       7-1
Barneveld – Dierense Boys     3-1
FC Jeugd – De Paasberg          1-1
Uchta – Elsweide                      11-0
CHRC – Edesche Boys              4-2


Harrie Jaliens (blauw tenue) had met 3 treffers een groot aandeel in de 7-1 zege van OVC’85 op ESCA. (Foto: Johan van Ree)