OVC’85 overklast De Paasberg

19 september 2010 | Van onze AS-redactie

Van onze AS-redacteur

OVC’85 was in de vijfde klasse F van het zondagvoetbal veel te sterk voor De Paasberg. De Oosterbeekse ploeg won in Arnhem met 5-0.

OVC’85 was voor de pauze al beter dan De Paasberg, maar pas vijf minuten voor rust opende Thijs van Gestel de score voor de gasten: 0-1. Meteen na de hervatting besliste Harrie Jaliens met een tweede Oosterbeekse treffer het duel.
“Ik was een beetje bang voor het scenario van de wedstrijd tegen Dierense Boys. Ik had de jongens in de rust daarom op het hart gedrukt de tweede helft scherp te beginnen”, zei trainer Peter van den Borden van OVC’85.
Die opmerking bleek dus niet aan dovemansoren gericht. Na de treffer van Jaliens had OVC’85 geen enkele moeite de score verder uit te bouwen. Harris Kandzetovic, Joop Konings en Kevin van den Borden bepaalden de eindstand op 0-5.
Is OVC’85 een kampioensploeg? “Daarvoor is het nog te vroeg”, meende Van den Borden. “We gaan wel om de prijzen spelen en als we dit niveau vasthouden, kunnen we ook om de titel meedoen.”

Van den Borden beleefde in ieder geval een plezieriger middag dan collega Ton Klijnhout van De Paasberg. “Want dit was verschrikkelijk slecht”, zei de geplaagde coach van De Paasberg. “Er spelen zeven, acht jongens in ons team die vorig jaar nog A-junior waren en dan weet je dat het de ene week alles is en de andere week niks. Zeker als je, zoals vandaag ook nog spelers als Michel van de Steen en Melvin Versteege mist.”
Maar Klijnhout baalde wel van de instelling van zijn ploeg. “Ik miste ook de beleving. Dat heb ik zo niet eerder meegemaakt. We corrigeerden elkaar ook niet in het spel, we waren vooral negatief aan het coachen. Maar ik beschouw dit als een incident.”
Het was aan doelman Wilco van Waalen van De Paasberg te danken dat de score niet verder opliep.

Uitslagen vijfde klasse F:
Elsweide – ESCA            1 – 11
Uchta – Barneveld          2 – 6
Paasberg – OVC’85        0 – 5
SVHA – FC Jeugd             0 – 2
RVW – CHRC                    0 – 0
Dierense B – Edesche B  9 – 0