OVC ’85 ontvangt Eldenia al dinsdag in Arnhem Cup

20 maart 2017 | Van onze AS-redactie

OVC ’85 en Eldenia spelen hun onderlinge duel in de eerste ronde van het toernooi om de Arnhem Cup al dinsdag 21 maart (morgen). De wedstrijd op het Oosterbeekse sportpark De Bilderberg begint om 20.30 uur. De twee andere duels uit de eerste ronde, DVOV – Westervoort en RKHVV – Arnhemse Boys, staan voor dinsdag 4 april op het programma.

De wedstrijd tussen OVC ’85 en Eldenia is op verzoek van de Oosterbeekse club vervroegd. OVC ’85 moet op donderdag 6 april het restant van 50 minuten uitspelen van het op 4 december gestaakte duel met Driel. Die wedstrijd, met een 1-0 tussenstand in het voordeel van OVC ’85, haalde het einde niet door een ernstige knieblessure van Oosterbeker Paul Bouwman.
Met ook nog een wedstrijd in de Arnhem Cup op dinsdag 4 april was het voor de Oosterbekers te veel van het goede. De ploeg van trainer Wim Kamphuis had dan vier wedstrijden in acht dagen moeten spelen. Op zondag 2 april staat de uitwedstrijd tegen Elistha op het programma, op zondag 9 april is OVC ’85 in de vierde klasse F gastheer van Jonge Kracht.

OVC ’85 pakte in 4F de eerste periodetitel, maar daarna kwam de klad erin. De Bilderbergbewoners verloren vijf keer op rij en ondanks de zege op De Paasberg op 19 februari (2-0), leek de ploeg van Wim Kamphuis na het thuisverlies tegen SDOO (0-1) in degradatienood te komen. Na overwinningen op MASV (3-1) en Eendracht (4-1) hoeft OVC ’85 zich echter geen zorgen meer te maken. Met 28 punten uit 17 duels bedraagt de achter op nummer drie MASV (31 uit 17) nog slechts 3 punten.

Tegenstander Eldenia deed in de westelijke derde klasse D lang mee om de titel, maar die hoop is na de nederlaag van afgelopen zondag bij Zeist (2-0) vervlogen. De achterstand op de koplopers VVZA en Vriendenschaar bedraagt 8 punten. De ploeg van trainer Erwin Koen, met 33 uit 19 de nummer vier op de ranglijst, doet via een hoge eindklassering nog wel volop mee in de strijd om een plek in de nacompetitie. Ook in de derde periode heeft Eldenia nog mogelijkheden.

Programma Arnhem Cup
Eerste ronde
Dinsdag 21 maart
OVC ’85 – Eldenia
Dinsdag 4 april
DVOV – Westervoort
RKHVV – Arnhemse Boys

Tweede ronde
Dinsdag 11 april

OVC ‘85/Eldenia – Veluwezoom (zo)
VDZ – AVW ‘66
DVOV/Westervoort – Duno D
Eendracht – SC Oranje
RKHVV/Arnhemse Boys – ESA
Elsweide – Angeren
De Paasberg (za) – De P aasberg (zo)
Arnhemia – MASV